De 13 beste sneakerwinkels in België
© Sidestep

De 13 beste sneakerwinkels in België

Door Florianne Thys
Leestijd: 3 min

Wat begon als een sportschoen voor basketballers, is nu een onmisbaar en dagdagelijks item geworden. Wij lijsten 15 sneakerwinkels op waar je dat paar kan scoren dat je nog absoluut mist in je garderobe.

We staan er niet bij stil, maar de schoen waar we zo goed als dagelijks mee naar het werk gaan, dragen onder een partyoutfit of mee gaan dineren, bestaat 113 jaar. De sneaker werd voor het eerst op de markt gebracht door het schoenenmerk Converse. Tot voor de jaren 50 vrij onbekend aangezien enkel sporters ze droegen. Maar daar kwam verandering in toen acteur James Dean ze onder een Levi’s jeansbroek in de film Rebel with a cause aantrok. De toon was gezet. De sneaker werd een statement, en is het tot op heden nog steeds. Deze 15 adresjes zijn daar het levende bewijs van.

1. Sidestep in Antwerpen

Sidestep heeft wereldwijd meer dan 70 winkels en sinds kort is er ook één in Antwerpen. De allereerste in België, naast de acht winkels in Nederland. Met bekende en onbekende merken in het assortiment onderscheiden ze zich in de schoenenmarkt. De collecties zijn zowel ter beschikking voor kinderen als volwassenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SIDESTEP (@sidestep)

Sidestep, Meir 101, 2000 Antwerpen.

/

2. Snipes in Gent en méér

Sneakerwinkel Snipes heeft een reusachtig aanbod. De keten is van Duitse makelij en biedt honderden verschillende paren aan. Ondertussen zijn er 19 vestigingen in België, waaronder in Brugge, Gent, Antwerpen en Leuven.

Snipes, Veldstraat 77, 9000 Gent.

/

3. Solebox in Brussel

Uniek en excentriek zijn twee synoniemen van Solebox, een sneakerwinkel gelegen in de Adolphe Maxlaan in Brussel. In het kubusvormige gebouw, ook wel de sneakerkluis genoemd, aanschouw je aan iedere wand de meest kleurrijke en opvallende sneakers die meteen de aandacht trekken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door solebox (@solebox)

SoleboxAdolphe Maxlaan 86, 1000 Brussel.

/

4. Courir in Leuven en méér

Enkele jaren geleden streek het Franse Courir in België neer. Ondertussen is de winkel als specialist in schoenen te spotten in verschillende Belgische steden, waarvan Leuven één van de gelukkige is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Courir (@courir)

Courir, Diestsestraat 88, 3000 Leuven.

/

5. L’Original Namur in Namen

L’original Namur vormt een verzamelplek voor hip-hop- en sneakerliefhebbers. Hun absolute prioriteit is iedere klant tevreden stellen, beginnende bij hun interieur zo sprekend mogelijk te maken. Ook Storm, hun hond, draagt hier zijn steentje aan bij: hij is vernoemd naar de legendarische breakdancer Niels Storm.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L’Original (@loriginalnamur)

L’Original Namur, Rue de l’Ange 6, 5000 Namen.

/

6. Sneaker District in Antwerpen

Wat betreft ‘mee zijn met de trends’ daar weet Sneaker District sinds 2010 alles van. Letterlijk elke sneaker die op de markt verschijnt, tref je hier. Ze berichten hier dan ook maandelijks over op hun blog. Deze maand vormen de Nike Dunk Low Yellow Strike de newbies.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sneaker District (@sneakerdistrict)

Sneaker District, Kloosterstraat 55, 2000 Antwerpen.

/

7. Mayday in Aalst

Zodra je Mayday binnenstapt, begint de keuzestress op te borrelen. Met een assortiment van meer dan veertig merken helpen ze jou met de meest geschikte schoen te zoeken die iedere outfit net dat tikkeltje modieuzer maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mayday_Aalst (@maydayaalst)

Mayday, Lange Zoutstraat 5-7, 9300 Aalst.

/

8. Sneaker Palace – Zoersel

In de Achterstraat in Zoersel spot je de winkel Sneaker Palace, een unicum in België. Ongeveer 400 sneakers staan er uitgestald van de merken Adidas, Nike, Reebok, Puma, AsicsTiger en New Balance. Het assortiment sneakers in combinatie met het prachtige strakke décor waarin je binnenwandelt, vormen een dubbele win wat betreft experience.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sneaker Palace (@sneakerpalacebelgium)

Sneaker Palace, Achterstraat 92, 2980 Zoersel.

/

9. Lockwood Avenue in Antwerpen

Sinds 1996 zijn Lockwood Skateshop en Avenue Sneaker Store een begrip in Antwerpen. De nieuwste releases en exclusieve drops scoor je hier naast een uitgebreid gamma kleren van merken als Dickies, Carhartt en Fucking Awesome.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AVENUE STORE ANTWERP (@avenuestore)

/

10. Panthers Store in Brussel

In Brussel is er ook nog Panthers Store. Een sneakerwinkel die een passie voor basketbal, sneakers en muziek combineert. Deze drie waarden proberen zij te vertalen in een unieke winkelervaring. Niet voor niets vernoemden ze hun winkel naar Michael Jordan, ’s werelds bekende Amerikaanse basketbalspeler.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Panthers Store (@panthersstore)

Panthers Store, Adolphe Maxlaan 6.

/

11. Lux Sneakerstore in Antwerpen

Lux Sneakerstore: een merk dat geboren en getogen is in Antwerpen. De winkel bestaat sinds 2004 en heeft net zoals elk sneakermerk de urban cultuur in de vingers. Wel ja, de voeten. Hun uniciteit bestaat erin om de Amerikaanse levensstijl tot leven te wekken in een paar schoenen. Een atmosfeer die de winkel typeert.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LUX (@luxsneakerstore)

Lux Sneakerstore, Kipdorpvest 36, 2000 Antwerpen.

/

12. Sneak in Mechelen

In het hartje Mechelen tref je sneaker- en streetwearshop Sneak. Een selectie van de tofste modelletjes van merken zoals Karhu, Autry, Adidas, Reebok, Diadora, en meer staan hier te blinken. Zelfs voor een bijpassend sokje ben je hier aan het juiste adres.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SNEAK (@sneak2800)

Sneak, Adegemstraat 17, 2800 Mechelen.

/

13. De Makers Gallery in Antwerpen

Met een grote passie voor hip hop en kunst, ontpopte De Makers Gallery zich. Je wandelt er binnen in een-met-schoenen-gevulde omgeving vol cultuur. De schilderijen hangen er bijvoorbeeld letterlijk aan de muren. Voor een kunstzinnige schoen moet je hier zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Makers Gallery (@demakersgallery)

De Makers Gallery, Hopland 4, 2000 Antwerpen.

Lees meer Marie Claire op: Het rugdecolleté is terug met dank aan het preutse Instagram; In dit atelier in Brussel ontwerpen jullie zelf jullie trouwringen; Kan lingerie ooit echt duurzaam zijn?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische schoenenmerken, Schoenen, Sneakers, Sneakerwinkels.