In dit atelier in Brussel ontwerpen jullie zelf jullie trouwringen
© Pers

In dit atelier in Brussel ontwerpen jullie zelf jullie trouwringen

Leestijd: 1 min

Het uitkiezen van een mooie trouwring voor hem en haar is geen al te gemakkelijke taak. Zeker niet als je een specifiek idee in je hoofd hebt, maar niet weet waar te kijken. De Brusselse juwelier Manalys biedt een oplossing. 

/

Juwelenhuis Manalys werd in 2009 opgericht door Moïse Mann en zijn team. Met meer dan 20 jaar ervaring en internationale verworven bekendheid, vond hij het toen tijd om zijn eigen juwelen aan te bieden. Waarbij stenen centraal staan die hij tijdens zijn reizen over de hele wereld verzamelde. Dat doet hij al die jaren vanuit het atelier op de Waterloolaan in Brussel.

Workshop zelf trouwringen maken

Een nieuwe service die Mann aanbiedt, is een workshop waarin klanten zelf hun trouwringen kunnen ontwerpen. Bij het eerste bezoek nemen Mann en zijn team de maten van jullie vingers op en kiezen jullie een bestaand design als basis of je kunt vertrekken van een volledig eigen ontwerp. Je maakt ook kennis met de vakmensen die samen met jullie de ringen van jullie dromen zullen maken.

Lees ook: Deze jurken van het Belgische Bernadette zijn ideaal om een huwelijk in bij te wonen.

Daarna wordt de mix van de materialen (legering) bereid om een hoge 18K-goudkwaliteit te bereiken. Daarbij kom je alles te weten over de bereiding van geel-, rosé- of witgoud. Vervolgens walsen ze het materiaal om de juiste afmetingen te krijgen. De volgende stap is het vormen en solderen van de ringen. Dat doe je zelf, uiteraard met behulp van een ervaren juwelier. Als symbolisch gebaar maak je de ring voor je partner.

Lees ook: Dit wil je deze zomer zien, doen en beleven in Knokke-Heist.

Aan het einde van de drie à vier uur durende workshop in het atelier, heb je een eerste ontwerp van je eigen trouwringen klaar. Deze worden dan nog gevijld om ze de gewenste vorm te geven en gepolijst om ze helemaal af te werken. Last but not least, worden de officiële keurmerken aangebracht. Na de workshop hebben de juweliers van Manalys nog twee weken nodig om de professionele eindafwerking toe te passen. Denk daarbij aan het zetten van eventuele diamanten, het laatste polijstwerk, het graveren en de laatste kwaliteitscontroles

Pers

/

Praktische info

De workshop zelf kost € 180 per koppel. Daar zit het exclusief gebruik van het atelier in, de coaching van de vakmensen, de handgemaakte tekeningen van jullie trouwringen, de gravure, eventuele kleine aanpassingen en de levering aan huis. Het materiaal van de ringen is niet inbegrepen in de prijs van de workshop. Dit is immers afhankelijk van het soort ontwerp, de kleur van het goud, of er diamanten worden toegevoegd of niet en tenslotte de grootte van de ringen.

Waterloolaan 11, 1000 Brussel. Reserveren kan via de website.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Bruidsjuwelen, Huwelijk, Juwelen, Trouwen.