Dana Falsetti, de yogalerares die élke vrouw het yogamatje op wil krijgen
©

Dana Falsetti, de yogalerares die élke vrouw het yogamatje op wil krijgen

Leestijd: 1 min

Dana Falsetti is een inspiratie voor elke vrouw die zich niet goed in haar vel voelt en bewijst dat je geen maatje 36 hoeft te hebben om andere vrouwen de Downward Facing Dog aan te leren. 

Na jaren van binge eating, jojoën en diep ongelukkig zijn, ontdekte de Amerikaanse Dana Falsetti yoga. “Mijn laatste hoop,” schrijft ze op haar website. “Ik was onbewust naar iets op zoek en ik denk dat dat iets vrede was. Vrede en vrijheid die ontstaan uit een gevoel van eigenwaarde. Ik herinner me mijn eerste les nog goed. Ik had het dikste lichaam in de zaal en was ook nog eens een beginner en yoga was moeilijk. Ik kon de Down Dog nog geen 5 ademhalingen uitvoeren, mijn schouders stonden in brand en rondom mij leek het alsof iedereen moeiteloos een kopstand kon doen. Ik dacht dat ik dat nooit ofte nimmer zou kunnen en dat mijn lichaam me zou beperken maar ik leerde uiteindelijk dat enkel mijn geest me limieten oplegde.”

DanaFalsettiInstagram

Zoveel jaar later is Falsetti volkomen gelukkig met wie ze is en geeft ze wereldwijd yogalessen aan vrouwen in alle maten en vormen. “Veel mensen denken dat je dun, flexibel of sterk moet zijn om yoga te doen. Yoga is er voor iedereen. Lichamen veranderen en evolueren élke dag en fysieke oefening is simpelweg een manifestatie van innerlijke verandering. Yoga is een spirituele beleving die je toelaat jezelf te zijn en jezelf te zien. Je leert loslaten.”

Copyright foto’s: @nolatrees, de Instagrampagina van Falsetti.

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Dana Falsetti, Eigenwaarde, Yoga.