Crush of the day: Pucci x illy
©

Crush of the day: Pucci x illy

Leestijd: 1 min

Het Italiaanse koffiebedrijf illy heeft voor zijn illy Art Collection sinds 1992 al met meer dan 100 kunstenaars samengewerkt om de koffiekopjes om te toveren tot kunst. Het is nu echter voor het eerst dat ze de samenwerking aangaan met een modehuis. 

Het ontwerp voor de kopjes werd geïnspireerd op zes exclusieve handgetekende sjaalprints, Cities of the World, van Emilio Pucci met monumenten uit de grote wereldsteden. Eén van de prints stamt zelfs uit 1957 en werd ontworpen door Markies Emilio Pucci zelf.

Bovendien is een Emilio Pucci illy Art Collection set verpakt in een speciale Pucci-doos waarop de monumenten verweven zijn tot een denkbeeldige wereldwijde skyline op een achtergrond van felle kleuren. Het ideale kerstgeschenk als je het ons vraagt!

De kopjes zijn te koop vanaf november in de winkels van illy en enkele zorgvuldig gekozen designwinkels en pop‑up shops overal ter wereld. Ook via de online flagship van Pucci www.emiliopucci.com en de webshop van illy www.illy.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Collab, Emilio Pucci, Illy.