Crush of the day: Paris-Riviera, de nieuwste Eau de Chanel die ruikt naar de Côte d’Azur
© Pers

Crush of the day: Paris-Riviera, de nieuwste Eau de Chanel die ruikt naar de Côte d’Azur

Door Charlotte Deprez  & Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Op zoek naar een nieuw parfum voor de zomer? Dan hoef je niet verder te zoeken, want wij hebben hem gevonden! Chanel voegde zopas een nieuwe geur toe aan hun Eaux de Chanel die ons meteen doet verlangen naar zon en zee: Paris-Riviera. Ontdek hier alles over het bijzondere parfum.

Eaux de Chanel

paris-rivieraIn 2018 lanceerde Chanel de Eaux de Chanel, een reeks geuren die frisheid en elegantie combineerden. De collectie stond volledig in het teken van reizen en elke geur werd geïnspireerd op een reisbestemming die Gabrielle Chanel nauw aan het hart lag. Die bestemmingen werden omgetoverd tot heerlijke parfums door parfumeur Olivier Polge.

Voor de geuren liet Polge zich niet inspireren door de locaties zelf, maar eerder door het gevoel dat stedelingen ervaren wanneer ze dromen van een weekend in de natuur. “Zo probeerde ik niet het Normandische platteland als een geur voor te stellen, maar eerder de gedachte aan een wandeling door de hoge grassen”, aldus Olivier Polge.

/

Paris-Riviera, een ode aan de Côte d’Azur en Gabrielle Chanel

De Eaux de Chanel verwelkomen nu een nieuwe vakantiebestemming: Paris-Riviera. Alleen de naam al doet denken aan zon, zee en de zoetheid van de zomer. De Riviera is al sinds 1920 wereldwijd de trekpleister voor kunstenaars en andere ontwerpers.

 

Lees ook: Alles wat je moeten weten over het nieuwste gezicht van Chanel Fragrance

 

Ook Gabrielle Chanel bezocht sinds 1920, dankzij haar vriendin Misia Sert, regelmatig de Riviera. Een decennia lang bezocht ze verschillende sociale gelegenheden van Cannes tot Monaco tot zelfs Saint-Tropez, dat toen nog niet meer was dan een eenvoudige vissershaven.

Toch waren het uiteindelijk de hoogtes van Roquebrune waar Coco Chanel zich besloot te vestigen. Ze liet er een villa bouwen omringd door olijfbomen en lavendelvelden die ze tot ‘La Pausa’ doopte. Chanel spendeerde er verschillende vakanties en ontving er tal van grote namen als Jean Cocteau en Salvador Dalí.

/

De geur

Op basis van die mooie herinneringen creëerde Olivier Polge de nieuwe en vooral elegante geur Paris-Riviera. “Het is Paris-Riviera uit 1920 dat me uiteindelijk heeft geleid naar de ontwikkeling van het nieuwe parfum. De gedachte aan het zonnige oord waar kunstenaars zich konden onthaasten. De onberispelijke architectuur van de villa’s in die tijd. De vrolijke atmosfeer tijdens een van de vele feesten…”, vertelt Polge.

Paris-Riviera

Uiteindelijk stelde hij zich een geur voor waarin mediterrane bloemen en citruskenmerken van de Rivièra vermengd zijn en geassocieerd worden met jasmijn en neroli. “Chanel steunt al jaren een coöperatie in Vallauris die de oranjebloesems die geplukt worden in de privétuinen in de regio voor ons destilleren. De bloembladeren worden ter plekke omgezet. Door het lokale klimaat kunnen we de essentie zo puur mogelijk houden.”

Paris-Riviera is een lichte en bloemige geur gebaseerd op de vrolijke en zonnige geest van de Côte d’Azur uit de jaren 20 – Oliver Polge

Het resultaat is een frisse sluier van sinaasappelschil die vervolgens langzaamaan de geur van het jasmijn-negroli duo onthult. Daarna wordt het parfum steeds zachter dankzij benzoinebalsem en sandelhout. Het parfum is een rechtstreeks ticket naar de Middellandse Zee. Daar tekenen wij voor!

Voor een flacon van 125 ml Eau de Toilette Paris-Riviera betaal je 116 euro. De limited edition is verkrijgbaar van 1 juni 2019 tot 31 mei 2020 in de Chanel boetieks of online

Meer lezen? Chanel Les Beiges, de collectie voor een stralende ‘no make-up’ lookGetipt: 7 parfumlanceringen die je een instant zomergevoel gevenCrush of the day: het zoete Marc Jacobs Daisy Love Eau So Sweet parfum.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Chanel, Eaux de chanel, Gabrielle Chanel, Paris-Riviera.