Crush of the day: de verfrissende colognes Les Eaux de Chanel
©

Crush of the day: de verfrissende colognes Les Eaux de Chanel

Leestijd: 1 min

Les Eaux de Chanel voeren je mee langs de favoriete zomerbestemmingen van Gabrielle Chanel (Coco Chanel): Biarritz, Deauville en Venetië. Drie verfrissende colognes voor subtiel geparfumeerde zomers.

De huisparfumeur van Chanel, Olivier Polge creëerde drie parfums die een ode zijn aan de drie plaatsen waar Gabriëlle Chanel het meest van hield.

Edele ingrediënten werden extra verfijnd en geïntensiveerd met één gemeenschappelijk doel: frisheid brengen. En daar zorgen vooral de citrusvruchten uit Sicilië en Calabrië voor.

Maar ook in frisheid zit veel nuance. De frisheid die Olivier Polge opzocht was die van een open raam van een trein op snelheid, die van nevel die blijft hangen boven de golven die op het strand stukslaan, en die van ochtenddauw die in de eerste zonnestralen verdampt…

In plaats van de bestemming weer te geven, wilde ik liever het idee en de associaties tot uitdrukking brengen die je hebt aan een weekend op het platteland, niet zozeer hoe die werkelijk is maar eerder de sensatie van een wandeling door het hoge gras. Olivier Polge

Paris-Biarritz

Voor dit parfum moest het lijken alsof elke noot ervan vol water zit. Haar missie? De geur creëren van frisse buitenlucht op het water. Hiervoor werden pompelmoes, mandarijn en citrusvruchten met waternoten vermengd. Lelietje-van-dalen, vetiver en witte muskus versterken het verkwikkend effect en blazen het parfum energie in.

les eaux de Chanel

Paris-Deauville

Deze geur moest zuurstof oproepen en dompelt je onder in het groen. Eerst ruik je verkwikkende sinaasappelschil, bittere sinaasappel en aromatische basilicumblaadjes. Vervolgens vormen rozenextract en jasmijnnoten het bloemenhart. Een contrast van Patchoeli geeft het parfum de vintage touch van een chypre-parfum.

les eaux de Chanel

Paris-Venise

In dit parfum zit een oriëntaalse toets, die het een barrok accent geeft. Daar werden citrus, neroli en een accent van rood fruit aan toegevoegd. En ook friszure bloemen iris en geranium zijn van de partij. De basis -van cederhout en een amberakkoord met vanille en oriëntaalse aroma’s- verwarmt de huid zonder zich op te dringen.

les eaux de Chanel

Les Eaux Paris-Deauville, Paris Venise, Paris-Biaritz, 125 ml, € 116, via E-boutique op www.chanel.com

Ook in het magazine Marie Claire lees je over deze Watertjes.

Ontdek hier de prachtige zomer-make-up van Chanel en hoe je die zelf toepast.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Chanel, Cologne, Les Eaux de Chanel, Olivier Polge, Parfum, Paris Biarritz, Paris Deauville, Paris Venise.