Crush of the day: de vegan haarverzorging van Authentic Beauty Concept
© Pers

Crush of the day: de vegan haarverzorging van Authentic Beauty Concept

Leestijd: 1 min

Op zoek naar een haarverzorging die compleet vegan en vrij van zoveel mogelijk overbodige producten is?  Dan zijn de producten van Authentic Beauty Concept, een nieuw label ontwikkeld door kapsters en ambachtslieden, zeker jouw ding! Join de unieke #authenticbeautycommunity.

Het gloednieuwe Authentic Beauty Concept is ontstaan uit de gemeenschappelijke waarden van kappers en ambachtslieden. Samen wouden ze een haarverzorging ontwerpen die aansloot bij hun waarden en overtuigingen. Het resultaat? Iets authentieks, natuurlijk en eenvoudig, gemaakt met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Met hun nieuwe beweging, de #authenticbeautycommunity, creëren ze een unieke community met een verfrissende kijk op authentieke schoonheid.

/

De waarden van Authentic Beauty Concept

Authentic Beauty Concept gelooft dat wat weggelaten wordt even belangrijk is als wat in een product wordt gestopt. Daarom zijn al hun haarproducten, behalve de Gritty wax paste en Shaping cream, vegan  én ontwikkeld met een free-from filosofie. Dat wil zeggen dat ze vrij zijn van parabenen, siliconen, sulfaten en kunstmatige kleurstoffen. Alle ingrediënten zijn zo puur mogelijk en met zorg geselecteerd.

Bij Authentic Beauty Concept gelooft men dat oprechtheid aantrekkelijk is. De mindset achter de beweging is ook dan ook ‘be yourself’. Ook haar moet zo authentiek mogelijk zijn. Het doel is om de natuurlijke schoonheid van je lokken extra te benadrukken. Tenslotte willen ze met hun producten ook een mindful experience bieden. Hun haarverzorging maakt het mogelijk om een ervaring te creëren waarbij je kan ontsnappen aan de drukte van de wereld.

Meer lezen? 10 natuurlijke haarverzorgingsmerken voor nog mooier haar

/

Nature meets science

Het nieuwe label sluit ook wetenschap in de armen en kan op die manier producten met een hoge kwaliteit ontwikkelen. Door het gebruik van technieken zoals ultrasone golven en stoomdestillatie kan Authentic Beauty Concept de meest zuivere ingrediënten gebruiken in haar haarverzorging. In totaal stelt het merk zes verschillende lijnen voor die elk afgestemd zijn op een ander haartype.

Ontdek hier de verschillende lijnen:

Meer lezen? Dankzij deze handige tips blijft jouw gekleurd haar veel langer mooiDit is waarom je nat haar beter meteen na het douchen droogtWas je haar met een shampooblokje: milieuvriendelijk, handig om mee te nemen én zacht voor je haar.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Authentic Beauty Concept, Haarproducten, Vegan.