Dankzij deze handige tips blijft jouw gekleurd haar veel langer mooi
© Shutterstock

Dankzij deze handige tips blijft jouw gekleurd haar veel langer mooi

Leestijd: 2 min

Soms wil je gewoon eens iets helemaal anders met jouw kapsel doen en dan is een nieuwe haarkleur altijd een goed idee. Het enige nadeel: voor mooi gekleurd haar moet je lang én vaak bij de kapper langsgaan. Wij verzamelden onze beste tips om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk te behouden.

Je haar laten kleuren vergt heel wat toewijding, tijd en geduld. Maar je krijgt er wel een stralend kapsel voor in ruil. Voor je aan het avontuur begint dat gekleurd haar heet, moet je goed beseffen dat je regelmatig bij de kapper zal zitten (of zelf aan de slag moet met haarverf). Gelukkig kan je dankzij onze tips het volgende kappersbezoek toch even uitstellen.

Meer lezen? Dit is waarom je nat haar beter meteen na het douchen droogt

/

Begin met een goede basis

Een goede basis voor je je haar gaat kleuren is enorm belangrijk. Een nieuwe haarkleur zal er veel verzorgder en stralender uitzien op gezonde lokken. Zorg dus dat je op voorhand je haar goed verzorgd en regelmatig laat bijknippen. Is je haar compleet kapot en dof? Dan is het misschien beter om je haar even wat rust te gunnen voor je opnieuw gaat verven.

/

Was je haar minder

Je lokken te vaak wassen is nooit gezond, maar zeker bij gekleurd haar moet je dit zoveel mogelijk proberen te vermijden. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller de kleur zal vervagen door de hoeveelheid chloor in het water en door de stoffen in shampoo. Probeer je haar maximaal twee tot drie keer per week te wassen.

gekleurd haar

Shutterstock

/

Vermijd het zwembad

De hoge concentratie chloor in zwembadwater is absoluut niet mals voor geverfd haar. Zeker als je koos voor een blonde tint, blijf je best even uit de buurt van het zwembad. Chloor kan er namelijk voor zorgen dat je haar groen uitslaat en dat wil je zonder twijfel vermijden!

/

Gebruik aangepaste producten

Het is altijd aangeraden om jouw haarverzorging af te stemmen op jouw type haar. Zo ook bij gekleurd haar! Kies dus voor producten die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar en geniet zo langer van je nieuwe haarkleur. Onze favoriete lijn voor geverfd haar? De nieuwe innovatieve color complete verzorgingslijn van Morroccanoil! De color complete lijn speelt in op alle schadelijke factoren voor geverfd haar. Combineer alle producten voor het beste resultaat en de mooiste haarkleur ooit!

/

Timing is alles

Denk ook goed na over de periode waarin je je haar laat kleuren. Heb je binnenkort een vakantie gepland naar zonnige oorden? Stel je bezoek aan de kapper dan misschien nog even uit. Zon, zee en strand zijn namelijk een ware hel voor gekleurd haar.

Meer lezen? Dof en futloos haar? Tijd voor een haardetox!

/

Vermijd producten op basis van alcohol

We raden je ook aan om geen haarverzorging op basis van alcohol te gebruiken. Alcohol droogt je haar namelijk sneller uit en dat is nadelig voor je pas geverfde lokken. Gezond en glanzend haar ziet er gewoon beter uit, maar je haarkleur komt ook gewoon beter naar voren.

/

Vermijd hitte

Ook hitte moet je zoveel mogelijk proberen te vermijden. Tijdens de zomermaanden draag je best regelmatig een zonnehoed of maak je gebruik van een uv-spray. Vermijd ook zoveel mogelijk om je haar te stijlen met stijl- of krultangen en zet de haardroger zo koud mogelijk. Hete stijltangen zijn nooit goed voor je lokken, maar zeker niet bij gekleurd haar dat al kwetsbaarder is door al die chemische behandelingen.

/

Verwen je haar met olie of een masker

Intense voeding is een echte verademing voor je lokken. En gekleurd haar kan altijd dat extra duwtje in de rug gebruiken. Verwen je haar dus regelmatig met een voedende olie of een haarmasker. Een ontspannend haarmasker is bovendien de ultieme me-time terwijl je een bad neemt.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Gekleurd haar, Geverfd haar, Haar.