Was je haar met een shampooblokje: milieuvriendelijk, handig om mee te nemen én zacht voor je haar
© Instagram @haiku_natural - @moewysun

Was je haar met een shampooblokje: milieuvriendelijk, handig om mee te nemen én zacht voor je haar

Leestijd: 1 min
Een shampooblokje? Jawel, net zoals je zeep kan ook je shampoo in blokjesvorm komen. Nature Douce brengt een shampoo uit in vaste vorm op basis van klei. Praktisch voor op reis of om te gaan sporten, want uitlopen in je koffer of handtas kan hij alvast niet.

De compacte shampoo van Nature Douce is natuurlijk en bevat enkel actieve ingrediënten, dus enkel het hoogstnodige en geen sulfaten die je haar uitdrogen. De shampoo is zacht voor je haar en je huid en bevat geen kleurstoffen, geen parabenen, geen petroleumderivaten en geen synthetische stoffen.

De blokjes zijn ecologisch en er komt minder plastic aan de verpakking te pas. Ook zijn ze economisch: een Fleur de Shampooing shampooblokje van 85 gram is ongeveer gelijk aan 400 ml vloeibare shampoo.

Hoe gebruik je een shampooblokje?

Net zoals je je lichaam wast met zeep maak je je haren nat, je masseert de zeep in met het shampooblokje en spoelt je haren weer af. Je kan kiezen tussen vier verschillende formules voor verschillende haartypes.

Voor droog haar is er een shampoo is op basis van rode klei die goed is voor een droge en gevoelige huid. Hij bevat arganolie die je haarvezel herstelt, je haar doet glanzen en je hoofdhuid verzorgt. Voor vet haar is er het shampooblokje met groene klei. Deze absorbeert overtollig talg terwijl karitéboter je haar voedt, zacht en flexibel maakt.

Voor normaal haar is er het shampooblokje met gele klei. Deze is rijk aan heilzame mineralen voor je hoofdhuid, en tarwe-eiwitten die de vezels van je haar herstructureren. Voor wie last heeft van roos is er een blokje op basis van witte klei. Deze is rijk aan mineralen en panamahout bestrijdt roos. 

Fleur de Shampooing van Nature Douce, verdeeld door Hygiëna, € 6,59, verkooppunten vind je op www.hygiena.be.

Lees hier wat sulfaten, parabenen en siliconen echt doen met je haar. Hier vind je 100% natuurlijke kappers in België.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Ecologische shampoo, Fleur de Shampooing, Nature Douce, Shampoo, Shampoo blokje.