Café Costume x Magritte: ceci n’est pas un costume
©

Café Costume x Magritte: ceci n’est pas un costume

Leestijd: 1 min

Café Costume, bekend van zijn gepersonaliseerde kostuums op maat, brengt met een nieuwe collectie voeringen een ode aan de Belgisch surrealistische schilder René Magritte.

Creatief directeur Bruno Van Gils van het Belgische maatpakmerk mocht van De Stichting Magritte in meer dan 4.000 werken van de surrealistische schilder snuisteren. Dat inspireerde hem tot zeven verschillende voeringen en hemden met de beroemde werken van Magritte, maar ook manchetknopen en riemen krijgen een surrealistisch kantje. Een maatpak met aan de binnenkant de alombekende wolken van Magritte, of het licht-donker contrast van het doek Het rijk der lichten is één van de mogelijkheden.

Cafe_Costume_Magritte_copyright_Athos_Burez_for_Cafe_Costume
Van Gils die graag een twist geeft aan het klassieke maatpak liet zich inspireren door een uitspraak van Magritte over zijn oeuvre: ‘Het mysterie oproepen door een interesse op te wekken voor wat verborgen is en het zichtbare ons niet toont.’

René Magritte, zelf altijd piekfijn uitgedost in kostuum, zou zich geen beter eerbetoon kunnen voorstellen voor zijn 75 jarig overlijden.

De meerprijs van een René Magritte voering bedraagt 150 euro, verkoopsinfo vind je hier

Lookbookfoto’s: Athos Burez. Packshots: C.H. ADAGP.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bruno Van Gils, Café Costume, Maatpak, Mannenmode, René Magritte.