Citytrip: de leukste hotspots in Londen
© Shutterstock

Citytrip: de leukste hotspots in Londen

Door Malvine Sevrin, bewerking Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

De Britse hoofdstad Londen bruist van het leven. En hoe kan het ook anders, want met tal van kunstgalerijen, mooie boetieks, immense parken en hippe buurten die bruisen van het leven kan je je er onmogelijk vervelen. Toch nog nood aan inspiratie? Zie hier dan onze favoriete adresjes!

Smullen van cupcakes bij Peggy Porschen

Peggy Porschen Parlour is zonder twijfel het meest schattige theesalon van Londen. In het zeer meisjesachtige decor kan je alle overheerlijke creaties van banketbakker Peggy Porschen proeven. En het zijn zoete hapjes om U tegen te zeggen – van de karamel met gezouten boter tot het Oreo minitaartje en de onvermijdelijke red velvet cupcake – want ook de celebs vallen er bij bosjes voor. Kate Moss bestelde hier zelfs haar bruidstaart.

The Peggy Porschen Parlour will open from 9am to 7pm on Valentine’s Day! #cakedate #valentinesgifts #valentinescupcakes #pinkchampagne

Een bericht gedeeld door Peggy Porschen (@peggyporschenofficial) op

Peggy Porschen, 116 Ebury Street, Belgravia, Londen, peggyporschen.com.

/

Vergaap je aan prachtige jurken van Balenciaga

Londen is een van de duurste hoofdsteden van Europa, maar heeft ook één groot voordeel: alle grote musea zijn er gratis (sommige tijdelijke tentoonstellingen buiten beschouwing gelaten). Heb je even tijd, duik dan zeker in de prachtige collecties van het British Museum, de National Gallery, het Tate Britain, het Tate Modern, de Saatchi Gallery en het National History Museum.

Maar er is meer. Want net als Parijs, New York en Milaan, is ook Londen een modemekka. Dat merk je niet alleen op straat, maar tot begin 2018 ook in het Victoria & Albert Museum, waar dezer dagen een tentoonstelling loopt over Balenciaga. Prachtig oogentertainment, met andere woorden, al was het maar omdat het museum zelf absoluut de moeite is en ook een uitgebreide afdeling omvat over de geschiedenis van de mode.

‘Balenciaga: shaping Fashion’, nog tot 18 februari 2018, Victoria&Albert Museum, Cromwell Road, Londen.

/

Wandel in de prachtige straten van Notting Hill

De buurt Notting Hill is en blijft één van de leukste van Londen. Ontdek er de typische gekleurde façades op Portobello Road. Liefhebbers van antiek moeten zeker langs Portobello Market. Elke zaterdag kan je daar terecht in de kraampjes van kringloopwinkels, antiquairs en rommelmarktfanaten. Of om Hugh Grant in Notting Hill te citeren: “Wherever you look thousands of people are buying millions of antiques. Some genuine and some… not quite so genuine”.

And speaking of ‘Notting Hill’, fans van de film kunnen ook binnenspringen bij The Travel Bookshop op 13 Blenheim Cres (ja, hij bestaat echt). De blauwe voordeur is helaas wel verdwenen. Wegens massaal veel fotografen in de voortuin hebben de eigenaars van het huis hem jaren geleden in een ander kleurtje geschilderd.

/

Zing mee met een musical

Wie Londen zegt, zegt echter ook musical, want net als New York is Londen the place to be voor de liefhebbers van het betere zingende theaterwerk. Op de vele affiches vind je iets in elk genre: klassiekers zoals Billy Elliot, Les Misérables, Cats, Mamma Mia! en Singin’ in the rain, maar ook talloze nieuwe shows, zoals bv. het in oktober van start gaande 42nd street. Plan je sowieso te gaan, check dan alvast de line-up voor de komende maanden op Londontheatre.co.uk. Goedkope tickets ter plaats koop je bij het loket van tkts op Leicester Square.


Musical ’42nd Street’, vanaf 14 oktober in het Royal Drury Lane theater, Catherine Street, Londen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Food, Hotspots, Londen.