EXPO: Duik mee in de kindertijd van Christian Dior
© Pers

EXPO: Duik mee in de kindertijd van Christian Dior

Door Malvine Sevrin, bewerking Lieselotte Van Hemelrijck
Leestijd: 1 min

Het Christian Dior Museum in Normandië - trouwens ook het ouderlijke huis van de ontwerper - viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Dubbel feest dus, want dit jaar wordt ook het merk Dior 70. Reden genoeg voor een nieuwe tentoonstelling: Christian Dior en Granville, de roots van de legende

De tentoonstelling Christian Dior en Granville is een eerbetoon aan de jeugd van de ontwerper. Een periode die veel invloed had op zijn werk en waar zijn opvolgers zich nog steeds door laten inspireren.

Christian Dior

De familie Dior in de tuin van de Villa les Rhumbs, 1912 © Musée Christian Dior

Christian Dior bracht de eerste jaren van zijn leven door in Granville, een kuststad in Normandie. In het begin van de twintigste eeuw leefde hij er met zijn familie in Villa les Rhumbs. Jaren later schreef hij vol lof in zijn memoires over de villa met roze muren, omringd door een Engelse tuin. “Ik hield er mijn mooiste en tederste herinneringen aan over. Wat zeg ik? Mijn leven, mijn stijl, ik heb alles te danken aan die plek en aan de architectuur van dat huis.”

De tentoonstelling bestaat uit een parcours dat de bezoeker meeneemt op reis doorheen de geschiedenis en de stijl van Maison Dior. Zo krijg je bijvoorbeeld de kans om de Normandische roots van de ontwerper te ontdekken en rond te dolen in het kinderlijke paradijs dat de Villa in zijn ogen was.

De expo combineert persoonlijke bezittingen met haute couture jurken daterend uit 1947, maar ook ontwerpen van de zes opvolgers van Monsieur Dior, die na zijn dood de fakkel overnamen en meeschreven (of nog steeds meeschrijven) aan de geschiedenis van het Franse modehuis.

Expo ‘Christian Dior en Granville, de roots van de legende’ , nog tot  24 september 2017, Villa les Rhumbs, Rue d’Estouteville, 50400 Granville, tickets en informatie op musee-dior-granville.com

Marie Claire Stagiaire De artikels van >