Achter de schermen bij de ‘Christian Dior, Designer of Dreams’ expo
© Adrien Dirand

Achter de schermen bij de ‘Christian Dior, Designer of Dreams’ expo

Leestijd: 1 min

Het iconische Franse modehuis Christian Dior bestaat 70 jaar en dat viert het Musée des Arts Décoratifs in Parijs met 'Christian Dior, Designer of Dreams'. De expo loopt nog tot en met 7 januari 2018. Hoog tijd dus om een citytrip naar Parijs te boeken.

Christian Dior, Designer of Dreams nodigt bezoekers uit op een ontdekkingsreis door het universum van de oprichter van het modehuis en de ontwerpers die hem opvolgden: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons en meest recent Maria Grazia Chiuri.

Een selectie van meer dan 300 haute-couturejurken, ontworpen tussen 1947 en vandaag, wordt tentoongesteld naast honderden documenten waaronder illustraties, schetsen, foto’s, brieven, notities en reclamebeelden, en modeaccessoires. De interactie tussen de ontwerpen en een selectie schilderijen, meubelstukken en kunstobjecten weerspiegelt Christian Diors liefde voor kunst.

De tentoonstelling opent met het levensverhaal van Christian Dior zelf: van zijn kindertijd in Granville, over zijn kennismaking met de avant-gardekunst in de jaren ’20, tot zijn opleiding tot mode-illustrator en uiteindelijk zijn toetreding tot de wereld van de haute couture. Alles komt aan bod.

Zin in een voorproefje? Dan hebben wij voor jou deze exclusieve behind the scenes video van de opbouw van de tentoonstelling met in de hoofdrol de prachtige Armide jurk van de hand van Yves Saint Laurent.

‘Christian Dior, Designer of Dreams’, tot 7 januari 2018, Musée des Arts Décoratifs, rue de Rivoli 107, 75001 Parijs. Meer info via www.lesartsdecoratifs.fr.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Christian Dior, Designer of dreams, Dior, Expo, Musée des Arts Décoratifs, Tentoonstelling.