Chloé houdt van een gevarieerde keuken maar gemakkelijkheid is de terugkerende factor in al haar recepten. ‘‘Ik hoop iedereen creatief aan het werk te zetten in de keuken. Want lekker koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zelf heb ik ook al doende leren koken, met vallen en opstaan. En ik ontdek nog elke dag nieuwe combinaties en technieken, die ik dan uitprobeer in de keuken”, luidt het bij Lauwers.
1. Burrata-yoghurtdip met pesto
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 g burrata
- 200 g Griekse yoghurt
- sap van 1 limoen
- 30 g pijnboompitten
- 30 g Parmezaanse kaas
- 30 g basilicum
- 1 teentje look
Stappenplan:
- Meng de burrata met de yoghurt en het sap van een halve limoen (de andere helft heb je later nodig). Kruid met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren. De pijnboompitten hebben veel meer smaak als ze geroosterd zijn. Sla die stap dus zeker niet over!
- Mix voor de pesto de geroosterde pijnboompitten met de Parmezaanse kaas, de basilicum, het sap van een halve limoen, een teentje look, een scheutje olijfolie en een scheutje water in een hakmolentje. Kruid met peper en zout.
- Doe de burrata-yoghurtdip in een kommetje en maak daarin een swirl van de pesto.
- Serveer de dip met geroosterd brood of een ciabatta.
2. Berloumifrietjes met een zoete paprikadipsaus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 300 g Berloumi
- 1 zoete rode paprika
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 tl honing
- 2 tl tahini
- 1 teentje look
- snuifje paprikapoeder
- snuifje chilipoeder
- snuifje komijn
- snuifje oregano
- verse peterselie
Stappenplan:
- Snijd de zoete paprika en het teentje look in stukken. Stoof aan in een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder en komijn. Laat de paprika garen tot hij zacht is.
- Doe de gestoofde paprika in een hoge maatbeker en voeg de Griekse yoghurt toe. Meng de paprika met de Griekse yoghurt met een staafmixer. Voeg 1 tl honing en 2 tl tahini toe. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is. Bewaar de dip in de koelkast.
- Snijd de Berloumi in reepjes. Bak de Berloumi in een beetje olijfolie tot hij goudbruin en krokant is. Kruid met een snuifje oregano.
- Serveer de berloumifrietjes warm met de frisse yoghurtdip. Werk eventueel af met verse peterselie./
3. Kippenspiesjes met pindasaus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 8 (gemarineerde) kippenspiesjes
- 3 el biologische pindakaas
- 3 el sojasaus
- 3 el esdoornsiroop
- 1/2 chilipeper
- 1 teentje look
- 15 g gember
- verse koriander
Stappenplan:
De pindasaus bereid je door de volgende ingrediënten te mixen in een hakmolentje:
- 3 el biologische pindakaas,
- 3 el sojasaus,
- 3 el esdoornsiroop,
- 1/2 chilipeper,
- 1 teentje look,
- 15g gember.
- Voel een scheutje water Teo en mix tot de saus iets lopender is. Gebruik biologische pindakaas die uit 100% pinda bestaat: die geeft de allerbeste smaak.
- Gril de spiesjes in een beetje olijfolie. Ik gebruik daarvoor graag Thaise gemarineerde kippenspietjes die al een beetje pikant zijn.
- Serveer de spiesjes met een pindasaus en werk af met wat fijngehakte koriander.
Het kookboek Chloé kookt van Pelckmans uitgeverij bevat 70 recepten verspreidt over 200 pagina’s. Het kookboek ligt nu in de winkels voor € 24,50.
Vond je dit interessant? Lees dan ook: Goei eten: 3 recepten voor wie houdt van lekker en simpel, Met deze 3 gerechten maak je een miezerige dag veel beter, Belgische chocolatiers verrassen met creatieve chocolade voor Pasen