Cartier Women’s Initiative opent nieuwe ronde applicaties
©

Cartier Women’s Initiative opent nieuwe ronde applicaties

Leestijd: 1 min

Het vrouweninitiatief van juweliershuis Cartier blies dit jaar nog 15 kaarsjes uit in Dubai. Via het jaarlijkse internationaal ondernemerschapsprogramma willen ze verandering stimuleren door vrouwelijke impactondernemers mondiger te maken. De applicaties voor volgend jaar zijn opnieuw geopend.

Het Cartier Women’s Initiative wil verandering teweegbrengen voor vrouwelijke impactondernemers, door hen financiële, sociale en persoonlijke steun te bieden om hun bedrijf te laten groeien en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Het jaarlijkse  programma staat open voor vrouwen en bedrijven van vrouwen uit alle landen en sectoren die streven naar een duurzame impact op sociaal en/of milieugebied.

Lees ook: Onze favoriete haaraccessoires voor deze zomer

Het initiatief heeft sinds de lancering in 2006 262 vrouwelijke changemakers uit 62 landen gesteund. Daarnaast heeft het in totaal 6.198.049,20 euro aan subsidies toegekend aan hun bedrijven. Dat deden ze gedreven door een gemeenschappelijke overtuiging: het oplossen van de meest urgente wereldwijde uitdagingen.

Lees ook: Binnenkijken in het inspirerende kantoor van interieurstylist Theo-Bert Pot

Nieuwe awards

Na de viering van de 15e verjaardag op Internationale Vrouwendag op de Wereldtentoonstelling in Dubai afgelopen maart, is Cartier op zoek gegaan naar manieren om meer onderneemsters te bereiken. Zo willen ze ervoor zorgen dat het programma gelijke tred houdt met nieuwe ontwikkelingen in hun wereldwijde ecosysteem. Daarom breidt het programma voor de editie van 2023 voor het eerst uit met nieuwe regionale en Thematische Awards.

Om de impact van het programma verder te vergroten en de steun aan verschillende regio’s te verfijnen, breidt het programma uit met 2 nieuwe regionale categorieën: Franstalig Afrika ten zuiden van de Sahara en Oceanië. Uit elk van de 9 regio’s zullen 3 kandidaten worden geselecteerd. Er zullen dus 27 vrouwen uit 9 regio’s in de wereld worden geselecteerd. Tenslotte roepen ze ook een diversiteit, gelijkheid en Inclusion Award in het leven om ongelijkheidskloven te dichten.

Ook onze regio kan deelnemen aan het initiatief. Inschrijven kan via de website van het initiatief.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.