Boucheron viert 160 jaar met unieke tentoonstelling Vendôrama
© Pers

Boucheron viert 160 jaar met unieke tentoonstelling Vendôrama

Leestijd: 1 min

Het iconische juwelenmerk Boucheron bestaat dit jaar 160 jaar en dat wordt gevierd met een unieke, interactieve tentoonstelling. Van 12 tot 28 januari kan je Vendôrama bewonderen in de Monnaie in Parijs. Een must see voor wie binnenkort een tripje naar de lichtstad plant.

Savoir-faire, innovatie en creativiteit

Boucheron viert zijn 160ste verjaardag met een unieke tentoonstelling. Vendôrama nodigt de bezoekers uit om, in een setting waar natuur en moderniteit elkaar ontmoeten, de geheimen van de wereld van juwelen te ontdekken. Savoir-faire, innovatie en creativiteit, de drie belangrijkste historische waarden van het huis, vormen de pijlers van de tentoonstelling. Animaties, workshop en andere verrassingen maken van de expo een interactieve ervaring.

Symbolische locatie

Vendôrama vindt plaats in de Monnaie in Parijs, een symbolische plek voor Boucheron. Een private residentie van de Monnaie werd namelijk ontworpen door Jules Hardouin-Mansart, de architect van de Place Vendôme, het historische adres van Boucheron. Het juwelenhuis nam ook de rennovatie van de jardin Mansart voor zijn rekening. In deze tuin wordt de tentoonstelling opgesteld.

Vladimir de kat

De tentoonstelling leidt de bezoekers langs de vier stadia die een juweel doorloopt, namelijk inspiratie, ontwerp, productie en onthulling. Vladimir de kat, het embleem van Boucheron, vertelt via een app leuke anekdotes bij elk stadium.

Vendôrama, van 12 tot 28 januari 2018. Rue Guénégaud 4, 75006 Parijs. Open van dinsdag tot zondag van 11 tot 19 uur. Gratis inkom. Meer info via www.vendorama-boucheron.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: 160 jaar, Boucheron, Juwelen, Juwelenhuis, Monnaie de paris, Parijs, Place de vendôme, Vendôrama.