Het Reflet uurwerk van Boucheron blaast 70 kaarsjes uit
© Pers

Het Reflet uurwerk van Boucheron blaast 70 kaarsjes uit

Leestijd: 1 min

Hiep ,hiep, hoera! Het iconische Reflet uurwerk van Boucheron bestaat 70 jaar en dat wordt gevierd met maar liefst acht nieuwe polsbandjes.

Het Reflet uurwerk van Boucheron zag voor het eerst het levenslicht in 1947 en is sindsdien door verschillende generaties met veel liefde gedragen. Dankzij het geometrische design van de wijzerplaat, de contrasterende saffieren cabochon en de unieke omwisselbare polsbandjes, valt het uurwerk in de smaak bij iedereen die houdt van een mooi horloge, ongeacht persoonlijke stijl.

Maar wat de Reflet zo uniek maakt, is dat hij drie geheime snufjes verbergt. Zo zal een hologram van de Place Vendôme boven de wijzers verschijnen wanneer je op de wijzerplaat ademt. Een leuke knipoog naar het feit dat Boucheron in 1893 de eerste juwelier op het plein was.

Verder staat op de achterzijde van het uurwerk de spreuk Je ne sonne que les heures heureuses gegraveerd. En tot slot zorgt een onzichtbare sluiting ervoor dat het uurwerk beter tot zijn recht komt als een juweel en dat je het polsbandje kan wisselen.

Speciaal voor de 70ste verjaardag van de Reflet ontwierp Boucheron acht nieuwe polsbandjes in zowel levendige kleuren als pasteltinten. Dat brengt het totale aantal polsbandjes om uit te kiezen op 70, een getal dat vermoedelijk niet toevallig gekozen werd.

Het Reflet uurwerk is beschikbaar vanaf € 2.690, de polsbandjes vanaf € 225. Het horloge is verkrijgbaar bij La Maison Du Diamant in Brussel en bij Juwelier Lefebvre in Gent.  

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Boucheron, Horloge, Reflet, Uurwerk.