Maak kennis met Apporto, de Tinder voor je boodschappen
© Apporto

Maak kennis met Apporto, de Tinder voor je boodschappen

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

Boodschappen doen, is niet altijd vanzelfsprekend. Je hebt een druk leven, geen auto of raakt niet tijdig in de supermarkt. Daar wil Apporto wat aan doen. De app brengt mensen die zelf hun boodschappen niet kunnen doen in contact met mensen die dat wel kunnen en een handje willen helpen. Verder kan je ook boodschappenlijstjes aanmaken in de app zodat je niets meer vergeet wanneer je de volgende keer onderweg bent naar de supermarkt.

Naast ons datingleven, worden nu ook onze boodschappen een virtueel handje geholpen door een app. Net zoals Tinder brengt Apporto je in contact met mensen in je buurt. Je kan jezelf aanbieden als boodschapper om voor anderen, die het zelf niet kunnen, boodschappen te doen. Heb je een drukke job of geen vervoer naar de supermarkt? Dan kan je vragen om hulp bij je boodschappen.

Geld verdienen is niet de boodschap

Als boodschapper kan je op de app instellen binnen welke radius je boodschappen voor iemand wil doen en hoe groot de vergoeding is die je hiervoor wil krijgen. Deze compensatie kan tot tien euro oplopen. Aan de hand van deze instellingen matcht de app je met een persoon uit je buurt.

boodschappen

Apporto

De vergoedingen voor de boodschappers zijn eerder aan de lage kant. Velen kiezen er dan ook voor om de boodschappen gratis te doen.Het is duidelijk geen verdienmodel. Apporto opteerde hier uitdrukkelijk voor omdat ze in een tijd van digitalisering net het menselijke aspect van de interactie willen benadrukken.

Dit menselijke komt ook terug in het vertrouwen dat de gebruikers onderling in elkaar moeten hebben. Aangezien de boodschapper pas betaald wordt bij het leveren van de producten, weet hij pas op het einde van de rit of de boodschappen ook worden aangenomen door de hulpvrager. Daarom ontwikkelde Apporto een ratingsysteem, zoals bij Airbnb en Uber. Op die manier kan je makkelijk zien of je match te vertrouwen is.

Hoe werkt het?

Je kan de app downloaden via Google Play en de App Store. Stel vervolgens je boodschappenlijstje op uit artikelen van de Colruyt groep. Dat wil zeggen dat je producten kan selecteren van Colruyt, OKay, Bio-Planet of Spar. Vervolgens laat je weten wanneer je je boodschappen wil ontvangen en hoeveel geld je ervoor over hebt.Als boodschapper download je ook gewoon de app en stel je je kandidaat om boodschappen te doen binnen een bepaalde perimeter.

Benieuwd naar nog meer tijdsbesparende apps? Lees dan zeker ook ons artikel over ‘De 7 beste apps voor drukbezette vrouwen‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: App, Apporto, Boodschappen, Food.