Bold Woman Award by Veuve Clicquot: wie is Dewi Vyver, medeoprichter van Flow Pilots ?
© Presse

Bold Woman Award by Veuve Clicquot: wie is Dewi Vyver, medeoprichter van Flow Pilots ?

Leestijd: 2 min

Op 10 oktober reikt Veuve Clicquot de "Bold Woman Award" en de "Bold Future Award" voor België uit, prijzen die generaties vrouwen zullen inspireren om meer te durven. Interview met Dewi Vyver, CEO en medeoprichter van Flow Pilots, genomineerd voor de Bold Woman Award.

/
  • Kunt u zich voorstellen en in het kort uw achtergrond voor de oprichting van uw bedrijf toelichten?

Ik ben de CEO van Flow Pilots. Ik heb een master in communicatiewetenschappen. Ik ben altijd gefascineerd geweest door communicatie en technologie, dus combineerde ik beide in mijn vorige banen, op zoek naar manieren om processen en communicatie te optimaliseren met digitale hulpmiddelen. Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk voor mij en ik heb altijd gezocht naar manieren om dit te bereiken door middel van opleiding, coaching en mentorschap.

  • Kan u wat meer vertellen over uw bedrijf? Wat is het doel ervan en wat is uw rol erin?

Flow Pilots is een IT-bedrijf dat digitale oplossingen ontwikkelt voor productiebedrijven, overheden, dienstverlenende bedrijven en hun eindgebruikers. Wij werken nauw samen met onze klanten om de beste oplossingen te vinden: gebruiksvriendelijke toepassingen die precies doen wat ze moeten doen en de nodige informatie verstrekken. Flow Pilots ontwikkelt niet alleen inzichtelijke applicaties, maar optimaliseert ook de achterliggende processen en maakt integraties met andere applicaties mogelijk. Onder andere Axa, Renson, Soudal en NMBS, maar ook steden en gemeenten vertrouwen op Flow Pilots voor hun digitale transformaties.

De Flow van Flow Pilots staat voor creativiteit en procesgericht werken. “Flow Pilots” staat voor leiderschap, ervaring, kennis, vertrouwen en gedeelde visie. Te midden van alle nieuwe technologieën en complexe gegevens is Flow Pilots de pragmatische en flexibele ontbrekende schakel. Wij creëren efficiënte, technologie-onafhankelijke oplossingen die de ervaring van de eindgebruiker maximaliseren.

Flow Pilots leert bedrijven en hun medewerkers hoe ze alle verschillende technologische toepassingen kunnen beheren, zodat ze zelfstandig kunnen werken, terwijl het Flow Pilots-team altijd klaar staat om te helpen. Onze klanten worden ook de eigenaars van de intellectuele rechten.

Het team van Flow Pilots stelt zijn digitale expertise ten dienste van zinvolle projecten die waarde toevoegen aan bedrijven en de samenleving. Het bedrijf heeft momenteel 30 werknemers en werft voortdurend mensen aan. Flow Pilots’ CEO, Dewi Van de Vyver, werd in 2020 door Data News uitgeroepen tot Belgische ICT-vrouw van het jaar en streeft naar meer diversiteit in de ICT.

/

  • Wat hebt u gedaan om tradities opnieuw uit te vinden en de bestaande markt te ontwikkelen?

T-projecten ontstaan vaak aan de technische kant. In de loop der jaren heb ik geprobeerd dat om te draaien en het verhaal te veranderen. Maak er een inclusief verhaal van waarbij iedereen betrokken is. Wij beginnen bij de eindgebruiker en richten ons op de vraag waarvoor de digitale hulpmiddelen moeten worden gebruikt. Wat lossen zij voor wie op en is deze oplossing ethisch verantwoord? Dit is altijd een relevante vraag en nog dringender in de context van automatisering en AI. We zetten de storingen van technische oplossingen uit ons hoofd, maar uiteindelijk worden deze toepassingen gemaakt door mensen die keuzes kunnen maken.

Ook ben ik een groot voorstander van meer vrouwen in de technologie. Naast mijn eigen initiatief de Ada talks, waarbij we jonge vrouwen in tech inspireren en in contact brengen met rolmodellen, geef ik veel presentaties over het onderwerp en bied ik ook handvatten om de trend te keren. Ik ben ook betrokken bij de tech45 podcast.

  • Wat betekent het voor u om een “Bold Woman” te zijn in de werkwereld?

Voor mij betekent het letterlijk opstaan als vrouw. Geen compromissen sluiten om een vrouw te zijn. Je niet aanpassen aan de heersende opvattingen over leiderschapskwaliteiten die overwegend mannelijk zijn, of de conventionele opvattingen over je positie als vrouw in de samenleving. Durf volledig uit te gaan van wie je bent en waar je voor staat. Voor mij is dat een moedige vrouw zijn.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Veuve Clicquot.