Blond, brunette, tot zelfs roze: wij zochten de perfecte shampoo voor elke haartint
© Imaxtree

Blond, brunette, tot zelfs roze: wij zochten de perfecte shampoo voor elke haartint

Leestijd: 2 min

Iedereen weet ondertussen dat je best een shampoo kiest op basis van jouw haartype. Maar wist je ook al dat er tegenwoordig shampoos bestaan die afgestemd zijn op de kleur van jouw al dan niet geverfde lokken? Ontdek snel de beste shampoo voor jouw haarkleur!

Of je nu blond, bruin, zwart of een gewaagde kleur als haarkleur hebt, er bestaat ongetwijfeld een shampoo die jouw haar het best tot zijn recht doet komen. Wij verzamelden de beste shampoos per haarkleur.

/

Blond haar

Vrouwen met blond geverfde lokken, zullen vast wel weten dat gekleurd haar af en toe te gelig of zelfs oranje uitslaat. Ook te veel tijd in de zon, chloor of het gebruik van hete stijltoestellen kunnen ervoor zorgen dat je haar gaat oxideren. Om je haar terug haar mooie kleur te bezorgen, grijp je best naar een paarse shampoo. Violet is namelijk de tegengestelde kleur van geel en elimineert bijgevolg gele plukken in je haar.

/

Bruin haar

Waar blondines kunnen profiteren van paarse shampoo, hebben brunettes vooral baat bij een blauwe shampoo! Een blauwe shampoo helpt om een oranje schijn uit je lokken te doen verdwijnen. Maar ook mensen zonder vlekkerig haar kunnen gebruik maken van deze shampoo. Als je een iets koelere bruine toon wil zonder tijd bij de kapper spenderen, kunnen deze producten je een duwtje in de rug geven.

/

Rood haar

Er bestaan uiteraard ook speciale shampoos voor mensen met rood of ros haar. Vrouwen die ooit experimenteerden met rode lokken zullen wel weten dat de glans erg snel vervaagd. Gelukkig bestaan er ook kleurshampoos die je haar toch opnieuw een boost geven. Daarnaast bestaan er ook verschillende shampoos, ook voor natuurlijke roodharigen, die je helpen om jouw haar glanzend en mooi te houden.

/

Wit, grijs of zilver haar

Grijs of wit haar is de laatste jaren een echte trend. Helaas is gekleurd grijs haar echt moeilijk te onderhouden. Wie toch kiest voor deze trendy haarkleur, haalt dus best meteen de beste producten en shampoos in huis. Afhankelijk van de kleur die je wil bereiken, kies je best voor een zilvershampoo of voor een paarse shampoo. Vraag zeker advies aan jouw kapper als je twijfelt over de shampoo voor jouw haarkleur.

 

/

Roze/paars/blauw/groen… haar

We kunnen uiteraard niet alle kleuren van de wereld opsommen wat haarkleuren betreft. Voor sommigen kan het namelijk niet gek of opvallend genoeg. Qua shampoo is het best om altijd te opteren voor een shampoo afgestemd op gekleurd haar. Deze shampoos zijn uiterst mild en zijn veel zachter voor je lokken die vaak al genoeg afzien door alle chemicaliën tijdens het kleuren. Vermijd ook absoluut alle anti-roos producten, want die laten geverfd haar extreem snel vervagen.

Als je een lelijke schijn uit je haal wil verwijderen, denk je best aan het abstracte wiel van het kleurenspectrum. Blauwe shampoo doet oranje tinten verdwijnen, terwijl magenta dan weer een gele of groene schijn doet verdwijnen! Het is gewoon een kwestie van de tegenovergestelde kleur te vinden om zo je haarkleur opnieuw mooi te maken.

Meer lezen? Dankzij deze handige tips blijft jouw gekleurd haar veel langer mooiVermijd pluizend haar met deze handige productenDit zijn de trendkapsels volgens Paris Fashion Week.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Haarkleur, Kleur shampoo, Paarse shampoo.