Binnenkijken bij de meest iconische hotels ter wereld: welkom bij Marbella Club
© Liza Minnelli & friends @Marbella Club

Binnenkijken bij de meest iconische hotels ter wereld: welkom bij Marbella Club

Leestijd: 1 min

In deze nieuwe rubriek nemen we je maandelijks mee naar een bekend luxehotel met een indrukwekkende geschiedenis. Vandaag vertrekken we naar de parel van de Costa del Sol: Marbella Club. Een party hotspot waar locals en celebs al decennialang verbroederen onder de Spaanse zon...

Royal hotspot

Het meest iconische hotel aan de Costa del Sol is hotel Marbella Club. Want wie kent er de befaamde pier met gelijknamig bord nu niet? Het verhaal van Marbella Club begint in 1947 wanneer de adelijke von Hohenlohe familie de Finca Santa Margarita met pijn – en vijgenbomen omdoopt tot hun Mediterraanse hideaway. Geïntrigeerd door de verhalen van zijn neef Soriano, vond prins Max het hoog tijd om een ritje te plannen naar dit fameuze estate. En toen hij de oprit opreed in zijn Rolls-Royce Phantom was hij op slag verliefd. Het jaar daarop kocht zijn zoon prins Alfonso deze prachtige enclave. En het feest kon beginnen.

Vanaf 1954 spreken we van de Marbella Club, een hotel waar stevig gefeest en gevierd werd. En het imago van celebrity hangout is in 1962 helemaal compleet met de opening van The Champagne Room. Want de jetset en Hollywood-glitterati verbroederden hier over nog meer dingen dan enkel paella. Van Brigitte Bardot tot Salvador Dali: allen zochten ze de privacy en fun op van Marbella Club. Het hotel heeft de glamoureuze reputatie van Marbella eigenhandig mee gecreëerd en op de kaart gezet. We noemen het hier ook niet voor niets het Saint-Tropez van Spanje.

/

Andalusië Deluxe

Anno 2023 is Marbella Club een luxehotel met een domein dat groot genoeg is om aan ieders wensen te voldoen. Het is een Andalusische parel met een interieur om hardop wauw tegen te zeggen. De prachtige interieurs zijn van de hand van Marie-Caroline Willms en zijn een mix van old world glamour en innovatie, zonder de codes van de fincas in Zuid-Spanje uit het oog te verliezen. Maar het is eveneens ook een beach club en een fantastisch beach restaurant: MC Beach.

De buggies brengen je van de hotelreceptie naar de promenade en het strand. Zo kan je nog even genieten van de schaduwrijke botanische tuinen die het domein rijk is. Marbella Club is de ultieme Andalusische hotspot. Er wordt ook elk jaar een legendarisch feestje gegeven: El Patio is de plek om te klinken met locals en celebs natuurlijk. Want die vinden hier 70 jaar na het begin nog steeds de weg naartoe. Maar of je nu komt voor de rust, de glamour of het strand: MC heeft het allemaal. En dit allemaal in een super de luxe jasje.

Lees ook: It’s Cocktail o’Clock: 6x zomerse recepten die je in mediterrane sferen brengen

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Celebs, Geschiedenis, Hotel, Marbella Club.