Bibberen en beven op de première van De Premier
©

Bibberen en beven op de première van De Premier

Leestijd: 1 min

Voor wie de afgelopen maanden in een godvergeten grot heeft geleefd: here’s some news! Erik Van Looy heeft na zijn kale Hollywoodreis een nieuwe film uit. Afgelopen woensdag werd De Premier op een unieke manier voorgesteld in alle 24 zalen van de Antwerpse Kinepolis tegelijk. Zelf noemde de regisseur zijn nieuwste creatie al meermaals zijn beste werk tot nog toe en dus waren onze verwachtingen ook hooggespannen. De topcast, met hoofdrolspeler Koen De Bouw als eerste minister, geflankeerd door actrices Charlotte Vandermeersch en Tine Reymer, wist die trouwens perfect in te lossen.

Al tijdens de eerste minuten van de vertoning wordt de spanning in de cinemazaal behoorlijk opgedreven. De premier wordt tijdens een gijzeling gedwongen om de Amerikaanse presidente (vertolkt door Saskia Reeves) bij een staatsbezoek aan ons land te vermoorden. Wil Devreese zijn gekidnapte vrouw en kinderen nog ooit levend terugzien, voldoet hij dus maar beter aan deze eis van bad guy Dirk Roofthooft. Wat volgt is 115 minuten bibberen en beven waarin we niet gespaard blijven van gruwelijke moorden of geweld. Gelukkig brengen de acteerprestaties van Stijn Van Opstal en Wim Willaert een vleugje verlichting in dit anders donkere scenario.

Over het algemeen kunnen we de quizmaster van De Slimste Mens zeker bijstaan in zijn oordeel dat het een van zijn betere werken dusver is. Vooral de verschillende unieke locaties zoals de militaire luchthaven van Melsbroek, close-up beelden en het treffend eindshot doet deze film boven voorgaander ‘Loft’ uitstijgen. Ook de rode loper en druk bevolkte afterparty deed dit overigens. Zowel politici als het neusje van de zalm van acterend Vlaanderen, haalden hun mooiste pak boven en begaven zich naar de Antwerpse bioscoop. Als het dus met andere woorden niet de spanning van de film was die ons woensdagavond wakker hield, was het vast en zeker die van Elodie Ouedraogo’s beeldige jurk die haar killer body in de verf wist te zetten…

Geschreven door Charlotte Van Beirendonck

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Charlotte Vandermeersch, De Premier, Erik Van Looy, Koen De Bouw, Première.