Bestel de wereldkeuken vanuit je luie zetel
© getty images

Bestel de wereldkeuken vanuit je luie zetel

Leestijd: 1 min

De herfst maakt deze week officieel zijn intrede in het land, dus tijd om onder een dekentje te kruipen voor een avondje gezellig streamen.En nu de energieprijzen nog steeds de pan uit swingen is het misschien een optie om je eigenlijke pannen in de kast te laten staan. Bestel gezellig vanuit je luie zetel, dit zijn de leukste alternatieven om een afwas te vermijden:

/

Bij Takeaway.com ligt de focus dit seizoen op restaurants in Brussel.

En meerbepaald op de grote variëteit aan multiculturele keukens dat onze hoofdstad te bieden heeft. Brussel is een van de meest multiculturele steden van Europa en de diversiteit aan restaurants is dan ook een echt pluspunt voor de stad.

En zoals gezegd moet je er je huis niet voor uit.

Deze wereldkeukens leveren aan huis via Takeway.com:

Le Prince Downtown

Oh jaaa, dat is de reactie die wij het meest horen wanneer iemand de naam van dit Libanese restaurant uitspreekt. Hummus, Labneh mettawame, moussaka, fattouche, de kaart is om je vingers bij af te likken. En de baklava de kers op de taart.

Let’s Dim Sum

Dit restaurant in Ukkel staat bekend voor zijn overheerlijke dim sum-selectie.

Ga voor het menu dat bestaat uit 24 gestoomde dumplings. Alles is homemade.

Le Laakam

Bij Le Laakam kan je terecht voor Kameroense specialiteiten. Het stoofpotje met kip en mango is alvast een aanrader. Voor al wie graag iets nieuws en exotisch uit wil testen zonder uren op restaurant te zitten…

Lees ook: Bold Future Award by Veuve Clicquot: wie is Kristina Zouein, oprichtster van Kinamania?

/

Toch liever boodschappen aan huis geleverd?

Ken je Crisp al? Deze online versmarkt is een echte topper wanneer het op thuis boodschappen laten leveren aankomt. Je bestelt alles handig via de app. Doe je dit voor 22u, dan worden jouw producten de volgende dag vanaf 17u bij je thuis geleverd.

Crisp doet waar andere supermarkten die aan huis leveren vaak te kort schieten: er is bijvoorbeeld ook een assortiment vers brood en patisserie, en er wordt heel weinig plastiek gebruikt voor de verpakkingen. De dozen kan je bij een volgende bestelling ook terug meegeven met de chauffeur, Crisp zorgt ervoor dat alles netjes wordt gerecycleerd.

Elk product in de app is het beste wat er op dit moment te krijgen is van lokale telers en bedrijven. Zo haal je de lekkerste verse producten van ieder seizoen gemakkelijk in huis. En met de snelle recepten tover je de hele week verrassende smaken op tafel, van beproefde eenpansgerechten tot kinderhits met bord-leeg-garantie.

Duurzaam boodschappen doen

Groenten en fruit worden verpakt in papier, en er wordt zo min mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt. Ook duurzaam: het logistieke centrum draait op zonnepanelen en de chauffeurs rijden een steeds groter deel van de kilometers elektrisch.

Download de app nu en krijg € 15 korting op je eerste bestelling.

Lees ook: Belg Kris Van Assche presenteert zijn eerste kindercollectie

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Comfort food, Duurzaamheid, Food, Recepten, Thuis werken.