De 10 beste culinaire stops in Bergen
© Shutterstock

De 10 beste culinaire stops in Bergen

Door Malvine Sevrin & Lore Jans
Leestijd: 4 min

Zin om eens op uitstap te gaan in eigen land? Plan dan eens een dag of een weekend in Bergen. Niet alleen is het een leuke stad om in te verdwalen en al kuierend vele mooie plekken te ontdekken, je kan er ook heerlijk eten. Zeker als je een tafel weet te bemachtigen bij één van deze 10 aanraders.

1. Season’s

Bij Season’s is alles huisbereid en dat proef je. Alles staat er in het teken van vers, biologisch en natuurlijk. Je kan je er smullen van salades op maat, perfect gebakken quiches, overheerlijke desserten en vers geperst vruchtensap. De locatie is klein, maar dat maakt het net extra charmant. In de zomer kan je ook heerlijk genieten van de zon op hun mooie terras.

Season’s, Rue Notre Dame 2, 7000 Bergen, 0483/71.01.80, seasonsmons.be.

/

2. Mimolette Cacahuète

Achter de speelse naam schuilt een kaaswinkel die zich ‘s middags transformeert in een leuke soepbar. Een origineel concept voor alle liefhebbers van heerlijke producten. Proef er hun huisgemaakte soepen geserveerd met artisanaal brood, kaas en charcuterie die ook ter plaatse worden verkocht. Sinds kort organiseren ze ook cheese & wine avonden en brunches op reservatie.

La bonne adresse #EnjoyYourMeal

Een bericht gedeeld door Sandrine (@san_san2) op

Mimolette Cacahuète, Rue des fripiers 15, 7000 Bergen, 065/84.54.00, mimolette-cacahuetewenty.

/

3. Twenty Buns

Mozzarella sticks, onion rings, chicken wings… het menu van Twenty Buns is zonder twijfel geïnspireerd op de Amerikaanse keuken. We laten ons verleiden door hun smakelijke hamburgers van het huis zoals de Manhattan of de Brooklyn. Ook tussen de desserten is het moeilijk kiezen. Een brownie met chocoladesaus en vanille-ijs of cheesecake met rode vruchten coulis… of een Kinder Bueno milkshake!

Twenty Buns, Rue de la clef 18, 7000 Bergen, 065/36.32.22, twentybuns.com.

/

4. L’Envers

In deze brasserie wordt je in een intieme en gezellige sfeer ontvangen. Toni, de chef, wil zijn passie en creativiteit overbrengen aan de klanten door middel van typische en verfijnde gerechten. Hier kan je dus smullen van gerechten als carpaccio van koninklijke zeebrasem en ravioli van verse pasta. Zo lekker!

Dinner

A post shared by Titing Chen (@ting483) on

L’Envers, Rue de la Coupe 20, 7000 Bergen, 065/35.45.10, www.lenvers-mons.be.

/
5. Le Bravo

Ingericht naar het voorbeeld van de traditionele Osteria’s, waan je je in Italië wanneer je dit restaurant betreedt. Op het menu staan dan ook alle klassiekers: van typische Italiaanse specialiteiten tot overheerlijke pasta’s, pizza’s en antipasti. Verwacht hier geen overdaad aan ingrediënten, maar wel Italiaanse gerechten zoals ze horen te smaken.

Le Bravo – Mons Good food is good mood Je suis même étonné de moi-même de pas vous en avoir parlé plus tôt . C’est un resto italien qui propose des antipasti comme entrée , rien de meilleur entre amis accompagnés d’un bon spritz bien frais . C’est vraiment le genre de cuisine que j’apprécie . En plat vous avez une dizaine de pizzas pas plus mais la fraîcheur est de mise . Il y a les pizzas à pâte blanche ou avec sauce tomate et en plat 5ou6 . Vous aurez compris qu’ici ce n’est pas la quantité mais la qualité / fraîcheur qui prime . Pour le dessert je craque souvent pour leur pana cotta aux fruits rouges et pour les plus gourmands il y a la pizza nutella . Mais après un repas je n’y arrive toujours pas , je me demande comment les autres font ? #spritz #antipasti #wine #italianfood #food #foodporn #foodblog #foodaddict #foodstagram #foodies #foodandwine #lifestyle #lifestyleblog #lifestyleblogger #blogger #blogfood #belgianblogger #instafood #instadrink #instasun #summer #summervibes #goodfood #goodmood #terrasse #mons #belgium #belgique #wallonie

A post shared by Snapchat @keyz_john (@food_is_my_bestff) on

Le Bravo, Rue des Sœurs Noires 19, 7000 Bergen, 065/80.02.34, www.lebravo.be.

/

6. Boule de Bleu

Heb je zin in een gastronomisch slaatje? Dan ben je bij Boule de Bleu aan het juiste adres. In een gezellig kader vinden Agnès en Eric grootmoeders keuken seizoen na seizoen opnieuw uit. Hun zelfgemaakte desserts? Om U tegen te zeggen. Chocolade, amandelen, oreo, karamel… De keuze is aan jou! En proef zeker ook hun huisgemaakte limonade met violet, rozen of klaprozen: een echte delicatesse.

Boule de Bleu, Rue de la Coupe 46, 7000 Bergen, 065/84.58.19, www.bouledebleu.com.

/

7. Chez Tonton

Deze authentieke frituur, ondergedompeld in een rustieke en ambachtelijke sfeer, brengt traditie op je bord: traditioneel Frans brood, authentieke grills en vers gesneden frietjes. Alle ingrediënten die nodig zijn voor een echte kwaliteitsburger.

Friday night #good#cheztonton#best

A post shared by June 98 ☀️ (@celia_brc) on

Chez Tonton, Rue de la Clef 36, 7000 Bergen, www.facebook.com/cheztontonmons.

/

8. Cocotte

Cocotte, dat is een topadres dat het missen houdt tussen een volksrestaurant en een moderne kantine. Een concept waar wij alvast dol op zijn. Het eten wordt hier gedeeld, er wordt gelachen en de sfeer is top.

Op het menu enkel gerechten bereid met duurzame, lokale en seizoensgebonden producten. Een kaart hoef je niet vragen, want die is er niet. Het menu verandert dagelijks afhankelijk van de producten op de markt en de inspiratie van de chef. Het voelt als thuiskomen: het hoofdgerecht wordt op tafel gezet en iedereen bedient zich. Bovendien kan je er donderdagavond (op afspraak) ook kookworkshops volgen.

#springroll #summervibes #goodfood for #goodpeoples

A post shared by cocotte (@cocottemons) on

Cocotte, Rue des Archers 43, 7000 Bergen, 0475/91.29.04, www.cocottemons.be.

/

9. Le Bistro de Jean-Phi

Chef Jean-Philippe Watteyne biedt heerlijke brasseriegerechten aan in een moderne en ontspannen sfeer. Wij lieten ons verleiden door Sint-Jacobsschelpen geflambeerd in pastis, chorizo en venkel, gevolgd door koolvisrug en kokkelrisotto geserveerd met een crème op basis van cider en appel. Als dessert kozen we voor een citroen-meringuetaart. Bij Le Bistro de Jean-Phi geniet je van een echt feestmaal aan een zachte prijs.

Entrée

A post shared by Sophie Dereymacker (@sophie_dereymacker) on

Le Bistro de Jean-Phi, Rue des Fripiers 22b, 7000 Bergen, 065/87.57.87,  www.facebook.com/LeBistroDeJeanPhi.

/

10. Monette

In deze oude antieke winkel draait het allemaal om brood. En bij het heruitvinden van dat traditioneel sneetje brood ontbreekt het Maité Renaud absoluut niet aan creativiteit. Ze combineert verloren brood met moelleux en pimpt een simpele croque monsieur tot een ware delicatesse.

Croque monsieur crème de thon, yum avec @marinegl96

A post shared by in a (@manchotentwingo) on

Monette, Rue de la Coupe 21, 7000 Bergen, 0471/56.09.69, www.facebook.com/Monette.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bergen, Culinair, Food, Hotspots, Mons.