1. Seasonās
Bij Seasonās is alles huisbereid en dat proef je. Alles staat er in het teken van vers, biologisch en natuurlijk. Je kan je er smullen van salades op maat, perfect gebakken quiches, overheerlijke desserten en vers geperst vruchtensap. De locatie is klein, maar dat maakt het net extra charmant. In de zomer kan je ook heerlijk genieten van de zon op hun mooie terras.
Season’s, Rue Notre Dame 2, 7000 Bergen, 0483/71.01.80, seasonsmons.be.
2. Mimolette CacahuĆØte
Achter de speelse naam schuilt een kaaswinkel die zich ās middags transformeert in een leuke soepbar. Een origineel concept voor alle liefhebbers van heerlijke producten. Proef er hun huisgemaakte soepen geserveerd met artisanaal brood, kaas en charcuterie die ook ter plaatse worden verkocht. Sinds kort organiseren ze ook cheese & wine avonden en brunches op reservatie.
Mimolette CacahuĆØte, Rue des fripiers 15, 7000 Bergen, 065/84.54.00, mimolette-cacahuetewenty.
3. Twenty Buns
Mozzarella sticks, onion rings, chicken wingsā¦ het menu van Twenty Buns is zonder twijfel geĆÆnspireerd op de Amerikaanse keuken. We laten ons verleiden door hun smakelijke hamburgers van het huis zoals de Manhattan of de Brooklyn. Ook tussen de desserten is het moeilijk kiezen. Een brownie met chocoladesaus en vanille-ijs of cheesecake met rode vruchten coulisā¦ of een Kinder Bueno milkshake!
Twenty Buns, Rue de la clef 18, 7000 Bergen, 065/36.32.22, twentybuns.com.
4. L’Envers
In deze brasserie wordt je in een intieme en gezellige sfeer ontvangen. Toni, de chef, wil zijn passie en creativiteit overbrengen aan de klanten door middel van typische en verfijnde gerechten. Hier kan je dus smullen van gerechten als carpaccio van koninklijke zeebrasem en ravioli van verse pasta. Zo lekker!
L’Envers, Rue de la Coupe 20, 7000 Bergen, 065/35.45.10,Ā www.lenvers-mons.be.
/5. Le Bravo
Ingericht naar het voorbeeld van de traditionele Osteria’s, waan je je in ItaliĆ« wanneer je dit restaurant betreedt. Op het menu staan dan ook alle klassiekers: van typische Italiaanse specialiteiten tot overheerlijke pasta’s, pizza’s en antipasti. Verwacht hier geen overdaad aan ingrediĆ«nten, maar wel Italiaanse gerechten zoals ze horen te smaken.
Le Bravo, Rue des SÅurs Noires 19, 7000 Bergen, 065/80.02.34,Ā www.lebravo.be.
6. Boule de Bleu
Heb je zin in een gastronomisch slaatje? Dan ben je bij Boule de Bleu aan het juiste adres. In een gezellig kader vinden AgnĆØs en Eric grootmoeders keuken seizoen na seizoen opnieuw uit. Hun zelfgemaakte desserts? Om U tegen te zeggen. Chocolade, amandelen, oreo, karamel… De keuze is aan jou! En proef zeker ook hun huisgemaakte limonade met violet, rozen of klaprozen: een echte delicatesse.
Boule de Bleu, Rue de la Coupe 46, 7000 Bergen, 065/84.58.19,Ā www.bouledebleu.com.
7. Chez Tonton
Deze authentieke frituur, ondergedompeld in een rustieke en ambachtelijke sfeer, brengt traditie op je bord: traditioneel Frans brood, authentieke grills en vers gesneden frietjes. Alle ingrediƫnten die nodig zijn voor een echte kwaliteitsburger.
Chez Tonton, Rue de la Clef 36, 7000 Bergen, www.facebook.com/cheztontonmons.
8. Cocotte
Cocotte, dat is een topadres dat het missen houdt tussen een volksrestaurant en een moderne kantine. Een concept waar wij alvast dol op zijn. Het eten wordt hier gedeeld, er wordt gelachen en de sfeer is top.
Op het menu enkel gerechten bereid met duurzame, lokale en seizoensgebonden producten. Een kaart hoef je niet vragen, want die is er niet. Het menu verandert dagelijks afhankelijk van de producten op de markt en de inspiratie van de chef. Het voelt als thuiskomen: het hoofdgerecht wordt op tafel gezet en iedereen bedient zich. Bovendien kan je er donderdagavond (op afspraak) ook kookworkshops volgen.
Cocotte, Rue des Archers 43, 7000 Bergen, 0475/91.29.04,Ā www.cocottemons.be.
9. Le Bistro de Jean-Phi
Chef Jean-Philippe Watteyne biedt heerlijke brasseriegerechten aan in een moderne en ontspannen sfeer. Wij lieten ons verleiden door Sint-Jacobsschelpen geflambeerd in pastis, chorizo en venkel, gevolgd door koolvisrug en kokkelrisotto geserveerd met een crĆØme op basis van cider en appel. Als dessert kozen we voor een citroen-meringuetaart. BijĀ Le Bistro de Jean-Phi geniet je van een echt feestmaal aan een zachte prijs.
Le Bistro de Jean-Phi, Rue des Fripiers 22b, 7000 Bergen, 065/87.57.87, Ā www.facebook.com/LeBistroDeJeanPhi.
10. Monette
In deze oude antieke winkel draait het allemaal om brood. En bij het heruitvinden van dat traditioneel sneetje brood ontbreekt het MaitƩ Renaud absoluut niet aan creativiteit. Ze combineert verloren brood met moelleux en pimpt een simpele croque monsieur tot een ware delicatesse.
Monette, Rue de la Coupe 21, 7000 Bergen, 0471/56.09.69,Ā www.facebook.com/Monette.