4 redenen om te tafelen bij Belga Queen!
©

4 redenen om te tafelen bij Belga Queen!

Leestijd: 1 min

Belga Queen is een vaste waarde onder de Brusselse eetgelegenheden. Het is er bijzonder elegant tafelen en het oesterbanket kent zijn gelijke niet in de hoofdstad.

Bijzondere sfeer

Over Belga Queen weten we al het één en ander. Bijvoorbeeld dat het is ondergebracht in een 18de eeuws postkantoor. Ligt het aan de bewaarde elementen, de inrichting of de bediening dat het pand, waar 300 personen een tafeltje kunnen vinden, één en al klasse uitstraalt en een blijvend succes is? We weten ook dat architect-restaurateur Antoine Pinto al 15 jaar aan het hoofd staat en telkens het restaurant weet te vernieuwen zonder haar ziel te verliezen. In de loop der jaren is er een sigarenbar bijgekomen en een bierbar geïnstalleerd. Laten we ook de club in de brandkluis niet vergeten waar je aan goddelijke cocktails of een grand crus kan nippen.

Belga Queen: vers en verrassend

Wat we nog niet wisten, is dat de gelegenheid heel wat celebs aantrekt. Zo werden onze koning en koningin er al gespot, evenals Belgische en internationale persoonlijkheden. Het eerbetoon van Antoine Pinto aan België is tot in de puntjes voorbereid: Belgische wijnbouwers à volonté, net zoals het assortiment aan bieren, zelfgemaakte koffie met een Belgische koffiebrander, lokale producten, meubels en verlichting ontworpen door Antoine Pinto en op de achtergrond prachtige lounge muziek met twee Belgische zangers.

Toch blijft de essentie van Belga Queen haar menukaart. Op het zwart-geel-roodfeest presenteert men nieuwigheden zoals kaviaar van het Belgische merk Impérial Héritage of crémant van de Waalse Ruffus die al vele prijzen in de wacht sleepte. Wat ons betreft zijn we fan van de cocktail van de maand met gin, zeste van mandarijn en gember. En uiteindelijke konden we ook niet weerstaan aan de geur van de zeevruchtenplateau. Wat een festijn!

Op zoek naar een goed adres? Wolvengracht 32, 1000 Brussel. 02 217 21 87. www.belgaqueen.be

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Belga queen, Brussel, Uit eten, Vaste waarde.