Becoming: de inspirerende autobiografie van Michelle Obama
© Joe Raedle

Becoming: de inspirerende autobiografie van Michelle Obama

Door Eloïse Pirard en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

De voormalige First Lady van de Verenigde Staten heeft zonet haar autobiografie Becoming uitgebracht. In het boek blikt ze terug op haar parcours vanaf de populaire buurten in Chicago tot in het Witte Huis.

Nu ze 54 is, denkt de eerste zwarte First Lady terug aan haar leven die voor sommigen misschien als een waar sprookje klinkt. Michelle Obama zelf beschrijft haar verleden toch als een uitdagend parcours met veel ups, maar ook veel downs.

/

Een boek vol bekentenissen

Terwijl Michelle eerst in de schaduw van haar man stond, is ze in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een van dé meest invloedrijke vrouwelijke stemmen. De voormalige first lady is zo populair, dat verschillende Amerikanen hoopten dat zij zich kandidaat zou stellen voor de vorige presidentsverkiezingen. En dat zonder ooit sterk geïnteresseerd te zijn in politiek!

Enkele dagen geleden bracht Michelle Obama dit verhaal uit in een autobiografisch boek die de naam Becoming kreeg. Het boek is vertaald in 24 talen en wordt door vele kenners al het boek van het jaar genoemd.

In haar boek blikt ze uitgebreid terug op haar kindertijd, haar carrière, haar gezin en haar huwelijk. Ze weidde tal van pagina’s aan haar man, de persoon waar ze al 26 jaar lang lief en leed mee deelt. Zo vertelt ze onder andere hoe ze elkaar leerden kennen, maar ook over hun twijfels, relatieproblemen en zelf over de therapie die ze als koppel volgden. In het boek krijgen we dus veel meer te zien dan het dromerige sprookje, maar komen ook verschillende herkenbare verhalen aan bod die elke vrouw van haar leeftijd ooit mee heeft geworsteld.

Lees ook? Tien dingen die het leven van Meghan Markle ingrijpend zullen veranderen

/

Vruchtbaarheidsproblemen

De zwarte first lady reflecteert ook over haar rol als moeder en over haar moeilijkheden om zwanger te worden. Ze vertelt openhartig over vruchtbaarheidsproblemen, haar miskraam en over de verwekking van haar twee dochters via in-vitrofertilisatie. Vrouwen die ooit hetzelfde hebben meegemaakt, zullen zich zeker herkennen in haar verhaal. Het doel van Michelle was om informatie te delen over het lichaam van de vrouw en om voldoende te communiceren over het trauma en er wordt dan ook zeer uitgebreid over gepraat in het boek.

Uiteindelijk gaat de voormalige First Lady ook nog even in op het politieke vraagstuk. Zo twijfelt ze ook niet om kritisch te zijn over de huidige president Donald Trump (en dat is zeker niet onaangenaam om te lezen, als we eerlijk zijn).

Becoming is zoveel meer dan een autobiografie, het is een boek dat inspiratie biedt aan elke vrouw!

/

Ter info

via GIPHY

Sinds enkele dagen is Becoming overal te koop in meer dan 24 talen. Het autobiografisch boek is ook vertaald in het Nederlands en er bestaat ook een audioboek, ingesproken door Michelle Obama zelf!

Becoming is onder andere verkrijgbaar via Bol.com voor 26,99 euro.

Meer lezen? LONGREAD: Is feminisme anno 2018 een mannenzaak?Geef je carrière een boost met after(net)work

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Autobiografie, Becoming, Michelle obama.