10 dingen die het leven van Meghan Markle ingrijpend zullen veranderen
©

10 dingen die het leven van Meghan Markle ingrijpend zullen veranderen

Leestijd: 3 min

Dat Markles leven drastisch zou veranderen na haar huwelijk, valt niet te betwijfelen. Haar Suits-personage Rachel is niet meer, net zoals haar blog en haar social media-accounts. Ze liet zich eerder al herdopen van de Protestantse naar de Katholieke kerk en sinds haar verloving wordt ze omsingeld door een leger aan security, papparazzi en fans.

En wat verandert nu nog in het leven van de nieuwbakken Duchess of Sussex? Ontdek het hier.

1.Haar (acteer)carrière

Hoewel het Britse hof zich enkel lovend uitlaat over ambitieuze royalty vrouwen, wordt het hen toch aangeraden om hun verdere carrière niet langer na te streven en zich vooral te focussen op de koninklijke verplichtingen. Die zullen immers al een hele hap van de tijd innemen. Meghans rol werd uit de populaire televisieserie Suits geschreven en ze doekte haar blog The Fig op. Enkel haar ambitie als filantroop (dat immers in de lijn ligt met koninklijke taken) zal ze wel blijven uitvoeren.

2. Haar garderobe

Een van de vele interesses van The Dutchess is mode. In statement looks zoals de naveldecolletés, netkousen of matrix bril zal Markle niet snel (meer) te zien zijn, eens royalty is het aangewezen om zich “bescheiden en formeel” aan te kleden. Braaf dus. Wij zijn razend benieuwd hoe Meghan er binnen deze maatregelen in zal slagen om toch zo stijlvol mogelijk voor de dag te komen. Wordt vervolgd!

 

Getty

Een andere stijlregel luidt dat Meg als ze reist verplicht een zwarte outfit dient in te pakken. Dit om te verzekeren dat leden van het koningshuis fatsoenlijk gekleed zijn als er plotselinge dood plaatsvindt terwijl ze van huis weg zijn.

Verder is het Britse koningshuis gekend om zijn hoedentraditie en zal Meghan op elke officiële gelegenheid getooid gaan met een dakje boven het hoofd. Protocol die afstemt uit de tijd dat vrouwen aan het Hof nauwelijks hun haren mochten tonen in de publieke sfeer, pakweg een eeuw geleden dus.

3. Haar nationaliteit

Miss Markle werd geboren in Los Angeles en is dus een American citizen, maar woordvoerders van het Hof lieten eerder al weten dat Meghan graag de Britse nationaliteit zou wensen. Door met Harry te trouwen, krijgt ze die volgens de Britse wetgeving na vijf levensjaren wonend in the UK. Of ze effectief testen moet afleggen om een Britste staatsburger te worden, valt nog af te wachten.

/

4. Haar stemrecht

Meghan Markle heeft zich in het verleden al vaker uitgelaten over politieke kwesties en dan in het bijzonder over racisme. Hoewel dit haar zo siert, zal ze in de toekomst toch voorzichtiger moeten omgaan met politieke uitingen. Het is royalties namelijk verboden om te discussiëren over politieke inzichten én ze mogen niet stemmen.

5. Haar titel

“Meg”, “Meggy”, of andere bijnamen worden verzocht tot de intieme sfeer van de royalty te blijven. Haar officiële titel sinds 19 mei luidt Dutchess of Sussex. Meghan kan namelijk geen “prinses” zijn, omdat enkel iemand van adellijke afkomst ‘prinses‘ genoemd kan worden.

meghan-markle-harry-royal

Getty

6. Haar bodyguards

Om alle fans (inclusief wij) van Meghan van zich af te schudden, zal ze 24/7 bijgestaan worden door bodyguards en een security team. Geen risico’s.

7. Haar telefoongebruik

Niet alleen haar blog The Tig, maar ook Markles sociale media-accounts zijn niet langer beschikbaar. Geen Facebook, Twitter of Instagram meer.

Kensington Palace zond in januari volgende mededeling uit:

“Ms. Markle is grateful to everyone who has followed her social media accounts over the years, however as she has not used them for some time, she has taken the decision to close them.”

Daarnaast hanteert Buckingham palace ook nog het verbod op selfies. Arme Meghan…

/

8. Haar alimentatie

In het verleden dopte Meghan perfect zelf haar boontjes – om het in een understatement te zeggen. Maar met een royal aan haar zijde, staat haar natuurlijk een nog royaler leven te wachten. Over hoeveel rijkdom ze zal beschikken, is niet duidelijk en ook niet van belang. Het zal hopelijk genoeg zijn om haar liefdadigheidsprojecten te bekostigen.

9. Haar bewegingsvrijheid

De Fashion Weeks afschuimen of feestjes met vrienden in Britse nachtclubs is verleden tijd. Zodra Meghan lid wordt van de koninklijke familie, kan ze niet zomaar gaan en staan waar ze wil. Haar dagelijks leven zal veel meer gereguleerd zijn en haar familiale verplichtingen (van lintjes doorknippen tot buitenlandse missies) zullen dat sowieso al belemmeren.

10 Haar Monopoly-pionnetje

Een vreemd, maar echt bestaand feit is dat er in Buckingham Palace geen gezellig potje Monopoly mag worden gespeeld In een ver verleden was ooit gebleken dat het er te boosaardig aan toe zou gaan. Prins Andrew, Duke of York, bande het spel uit het paleis omdat de leden van de koninklijke familie zich te hard inleefden in het spel en vaak té competitief werden.

Getty

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Celebs, Meghan Markle, Prins harry, Royalty, Wedding.