Getest: Beautytrend ombré lippen
© Lancôme en M.A.C

Getest: Beautytrend ombré lippen

Leestijd: 1 min

Ombré lippen zijn het beauty statement du jour en we leggen je graag uit hoe je het doet! Na het contouren van je gelaat, je ogen en zelfs je haar , haal je door het betere maquilleerwerk nu ook het beste uit je lippen. 

Het concept is simpel: door te werk te gaan met twee bij elkaar passende kleuren, een lichtere en een donkerdere, werk je optisch het volume van je lippen bij. Met de heropleving van de 90s is het donkere lippotlood niet langer een faux-pas. Yasmine van Lancôme legt uit: “Het verschil met de ombré lips is echter de kleurgradatie. Toentertijd was het contrast zeer fel en de lipcontouren sterk afgelijnd. Bij Lancôme houden we van een subtieler effect, het moet altijd elegant blijven.”

Ombré lippen: hoe doe je het?

Begin met de lippen zacht te omlijnen met een potlood. Volg de natuurlijke vorm van je mond. Door een schetsende beweging te maken, zijn de lijnen zacht en vloeiend en verkrijg je het ombré-effect.
Vervolgens kies je een lippenstift (of een liquid) in een lichtere, fellere kleur. Opteer voor extra veel volume voor een formule met een sterke glans. Wij probeerden de Matte Shaker van Lancôme in Magic Orange over de Lip Liner in Impatiente: een droomduo.

Ombré lippen met de Lip Liner en Matte Shaker van Lancôme

Ombré in één lipstick

Maar het kan ook in slechts één beweging. Benefit kwam met de They’re Real! Double the Lip lipsticks, met twee kleuren in één tube. Catrice heeft met de Ombré Two Tone een goede budgetvariant in het assortiment. We testten ze allebei.

Ombré Lippen met Benefit's They're Real! Double the Lip lipstick in Criminally Coral
They’re Real! Double the Lip lipstick van Benefit in de kleur Criminally Coral, € 22 bij Inno
De druppelvormige stick maakt het precies aanbrengen van de lipstick kinderspel. Heel eerlijk – alle lipsticks zouden deze vorm moeten hebben. Heb je droge lippen, dan ga je voor het aanbrengen van deze lipstick best aan de slag met een zachte scrub en een verzorgende balsem. Het kan aan de onverbiddelijke kleur liggen (perzikkleuren zijn vrijwel altijd moeilijker egaal aan te brengen dan een diepere, rode of roze variant), maar Criminally Coral lijkt velletjes te accentueren.

Ombré lippen met de Ombré Two Tone lipstick van Catrice in 050 Please Tell Rosy
Ombré Two Tone lipstick van Catrice in de kleur Please Tell Rosy, € 3,99 bij Kruidvat
De vorm van de Ombré Two Tone lipstick van Catrice is iets minder verfijnd. De stick is vierkant en vrij groot: het vergde enkele correcties om ‘m netjes aan te brengen. De formule hoeft niet onder te doen voor die van Benefit, al is de glans wel een stuk aanweziger. Daardoor smeer je ‘m overigens wel vlotjes over droge lippen.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Benefit, Catrice, Lancôme, Ombré, Ombré lippen.