Tutorial: contouring, de kunst van het schaduwen en oplichten
© Stap 5: zet wat highlighter op je wenkbrauwbeen tot vlak onder je wenkbrauw. Volg met je kwast je oogkas, zodat de highlighter doorloopt op de bovenkant van je jukbeen. Als je dit goed doet, vorm je een platte letter ‘v’. Door zones op te lichten breng je ze meer naar voren. Zo kan je je gezicht corrigeren. Breng wat highlighter aan op een klein voorhoofd, neus of kin om ze groter te maken.

Tutorial: contouring, de kunst van het schaduwen en oplichten

Leestijd: 1 min

Volg hier een eenvoudig stappenplan om contouring onder de knie te krijgen.

Er jonger en slanker uitzien? Dat doe je eenvoudigweg met een schaduwpoeder en een highlighter, want die jukbeenderen en strakke kaaklijn hadden we altijd al, we maken ze alleen net iets beter zichtbaar. Matthew Tyler, make-up artiest voor Tom Ford toont ons hoe we te werk gaan. Wat heb je nodig? Een ‘shaping ‘ poeder of crème.  Je kunt hiervoor ook een blush gebruiken in een natuurlijke bruintint, en een highlighter of foundation die enkele tinten lichter is dan je huidskleur.

Volg hieronder de tutorial

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Contouring, Highlight, Make-up, Matthew Tyler, Oplichten, Schaduwen, Shaping, Strobing, Tom ford, Tutorial.