Stroben, contouren en nude-trals in je haar
©

Stroben, contouren en nude-trals in je haar

Leestijd: 1 min

Wie nog met een ombré in haar coupe loopt, rept zich zo snel mogelijk naar de colorist voor een update. Laat je haar stroben of contouren in een gedempt kleurenpalet voor een natuurlijk, maar geperfectioneerd kapsel. Na onze make-up, gaat ook ons haar nude! 

Kopertinten en gelige nuances hebben hun beste tijd gehad, de meer neutrale, assige tinten (nude-trals) voeren dit najaar de boventoon. Voor een on point kapsel vraag je je colorist om één van de volgende technieken toe te passen:

Hair-contouring

https://www.youtube.com/watch?v=LcHII7PpzTw

Met deze techniek wordt niet alleen de snit, maar ook de kleur van je haar aangepast aan de vorm van je gezicht. De colorist brengt de lichte en donkere nuances strategisch aan om meer of minder volume te suggereren waar nodig. Lichte tinten geven een luchtig gevoel en kunnen donkere ogen accentueren of een gezicht langer doen ogen. Donkere tinten rond het gezicht verkleinen je voorhoofd optisch en leggen de nadruk op lichte ogen.

Hair-strobing

https://www.youtube.com/watch?v=AMW4lU5-1f0

Bij het stroben worden er enkele lichtere nuances aangebracht, het is dus een subtielere, verfijndere vorm van de highlights (die in de foute handen meer op zebrastrepen lijken). De plaatsing wordt nauwkeurig bepaald volgens de zones waar het (dag- of kunst)licht van nature op valt. Ideaal voor vrouwen die een tintje lichter willen gaan zonder drastische verandering.

De kleurtechnieken zijn beschikbaar in de L’Oréal Professionel Partnersalons, vanaf € 50.

Copyright openingsbeeld: L’Oréal Professionel

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: AW16-17, Beauty, Haarkleuring, Haartrend, L'oréal Professionel.