Bar Bulot van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens opent zijn deuren in Antwerpen
© Pieter D'Hoop

Bar Bulot van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens opent zijn deuren in Antwerpen

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Bar Bulot, de à la carte brasserie van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, opent vandaag zijn deuren op een tweede locatie. Na Brugge kan je de door Gault Millau verkozen ‘Brasserie van het jaar 2021’ nu ook terugvinden in Antwerpen.

Antwerps stadsgevoel

Bar Bulot vestigt zich in de site van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, een vijfsterren luxehotel in hartje Antwerpen. Dat de brasserie zo centraal gelegen is, is meteen voelbaar bij binnenkomst. De grote bar vergroot het bruisende Antwerpse stadsgevoel. De counter seats bieden zicht op de grote open keuken en er is een ruim en rustig terras.

Bar Bulot

Pieter D’Hoop

Niet alleen voor het stadsgevoel, maar ook voor een warme nostalgische brasseriesfeer kan je terecht bij Bar Bulot. Het is een plek waar vanalles kan: van een bespreking in zakelijke sferen tot een tête-à-tête met familie en vriend.

/

Brasserieklassiekers

Op de menu bij Bar Bulot staan Frans-Belgische gerechten met een hedendaagse twist. Zo kan je er handgepelde garnalen uit Nieuwpoort eten of mousselinesaus geserveerd in bladerdeeg. Elke gast stelt uit de vlees- en visklassiekers à la carte een menu samen.

In de keuken staat de Nederlandse chef Koen Gussenhoven die vooral in eigen thuisland al een palmares heeft opgebouwd. Zo heeft hij onder andere gewerkt als sous-chef van brasserie Maris-Piper in Amsterdam. Hij zorgt ervoor dat de Frans-Belgische signatuurgerechten op de menu van Bar Bulot een hedendaagse twist krijgen.

De zaal staat onder het toezicht van Elske Mostert, de voormalige Wine Director van The Breda Group in Amsterdam. Het is dus niet verrassend dat alle gerechten in Bar Bulot steeds vergezeld worden van zorgvuldig uitgekozen Franse en Europese wijnen.

Kortom, of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of op het terras, kiest voor in vlees of vis, Bar Bulot voorziet je van onvervalste brasserieklassiekers.

Bar Bulot

Pieter D’Hoop

Praktisch: Bar Bulot at Botanic, Lange Gasthuistraat 41, 2000 Antwerpen, reservaties via deze link.

Lees ook:Saucony viert 30ste verjaardag van Shadow 6000-sneaker met kleurrijke capsule, Bekijk hier alle beelden van onze exclusieve fotoshoot met Dries Mertens en Kat Kerkhofs, Interview met Stella McCartney: “Toen ik begon, was ik de outsider, die zotte milieufreak” 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Brasserie, Restaurants.