Kunstig op stap met je baby dankzij Wiels en Petit Bateau
© Pers

Kunstig op stap met je baby dankzij Wiels en Petit Bateau

Leestijd: 1 min

Het kindermerk Petit Bateau heeft de ambitie om kunst wereldwijd toegankelijk te maken voor iedereen. Het merk steunt al vier jaar lang de originele manier waarop Wiels zich richt tot de allerkleinsten. Ook dit jaar organiseren ze opnieuw de Baby Weekends waarin kinderen jonger dan twee kunst kunnen ontdekken.

Je bent nooit te jong voor kunst. Of toch niet als het van Wiels, het interactieve centrum voor hedendaagse kunst in Brussel, afhangt. Het centrum organiseert al enkele jaren Baby Weekends, een evenement waar kinderen onder de twee jaar kunst kunnen ontdekken via creatieve workshops. Het unieke concept wordt gesteund door Petit Bateau. Het merk heeft de ambitie om iedereen ter wereld de toegang te bieden tot kunst, dus ook jonge kinderen.

Er staan dit jaar twee Baby Weekends op de planning. Het eerste weekend vindt plaats van 5 tot 6 mei en het tweede op 19 en 20 mei. Op het programma staan heel wat workshops die de allerkleinsten uitnodigen om kunst op een instinctieve en ludieke manier te verkennen. Wiels wil aantonen dat je met doodgewone objecten een wereld kan creëren waarin kinderen volop op ontdekking kunnen gaan.

Voor het eerste weekend hebben Petit Bateau en Wiels het concept Papier bedacht, een immersieve install-actie met honderden papieren proppen. In het tweede weekend staat textiel centraal. De installatie Mammoet is gericht op de luister-tastervaring van baby’s en speelt in op hun drang om alles rondom hen vast te grijpen en te voelen.


De Baby Weekends vinden plaats op 5-6 en 19-20 mei 2018. Wiels, Van Volxemlaan 354, 1190 Vorst. Inschrijven kan via de website van Wiels en is verplicht.

Vond je dit interessant? Lees dan ook ‘ZIEN: For Serious Kids, de beestig leuke, nieuwe campagnevideo van Petit Bateau‘.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Baby, Baby Weekends, Petit Bateau, Peuter, Wiels.