Van #MeToo naar #HerToo? Asia Argento nu zelf aangeklaagd voor seksueel wangedrag
© Shutterstock

Van #MeToo naar #HerToo? Asia Argento nu zelf aangeklaagd voor seksueel wangedrag

Leestijd: 2 min

Van een bommetje in #MeToo-land gesproken: Asia Argento, nota bene een van de eerste klokkenluiders van de hele Weinstein affaire zou nu zelf zwijggeld betaald hebben aan een mannelijke acteur die haar aanklaagt voor seksueel misbruik toen hij nog maar 17 was. Het was The New York Times die eergisteren met het nieuws naar buiten kwam.

De Italiaanse actrice en regisseur Asia Argento was een van de eerste Hollywoodvrouwen die openlijk durfde te getuigen over wat Harvey Weinstein haar aangedaan had. De MeToo hashtag volgde al snel en Asia werd bijgetreden door tal van andere bekende namen, wat uiteindelijk tot de val van Harvey Weinstein leidde en in zijn kielzog nog heel wat andere invloedrijke mannen uit de Amerikaanse en Franse filmwereld.

Groot was dan ook de verbazing toen The New York Times eergisteren met het nieuws naar buiten kwam dat Asia Argento zelf ook een misstap heeft begaan tussen de lakens. Uit een anonieme, beveiligde mail die op de redactie toekwam, blijkt immers dat Asia het op 9 mei 2013 net iets te gezellig maakte in de hotelkamer waar ze Jimmy Bennet terugzag, een jonge acteur die in 2004 haar zoon speelde in de film The Heart is Deceitful Above All Things. Asia was op het moment van de feiten 37, Jimmy net 17 – de minimumleeftijd voor seks met wederzijdse toestemming ligt in de VS op 18, nvdr.

/

Zwijggeld

Asia zou volgens The New York Times de voorbije maanden 380.000 dollar aan de jonge acteur betaald hebben om de affaire in de doofpot te steken. Vooral een foto waarop beide afgebeeld staan liggend op het bed in de bewuste hotelkamer waar ze hem alcohol gegeven zou hebben alvorens hem te kussen en oraal te bevredigen, wou ze graag verborgen houden, maar tevergeefs.

Asia zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op het nieuws. De rest van Hollywood wel, al blijven ze erg voorzichtig en benadrukken ze dat dit nieuws geenszins afbreuk zou mogen doen aan de kracht van de #MeToo boodschap. Anderen zien er zelfs een bevestiging in door te stellen dat #MeToo niet alleen voor vrouwen is, maar ook voor mannen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: #MeToo, Celebs, Nieuws.