Angelina Jolie start modelabel en werkt samen met Chloé
© Chloé

Angelina Jolie start modelabel en werkt samen met Chloé

Leestijd: 1 min

Actrice Angelina Jolie gaat haar eigen modelabel lanceren. Voor het debuut van ‘Atelier Jolie’ pakt ze groots uit door een samenwerking met Chloé aan te kondigen. Dit wil je erover weten.

/

Op 17 mei maakte de actrice zelf bekend op sociale media dat ze haar eigen modelabel start.

“Ik begin vandaag iets nieuws”, schreef ze op Instagram. “Ik wil een collectief opstarten waar iedereen kan creëren en dat is precies wat Atelier Jolie zal zijn.” Ze maakte wat later ook bekend dat ze komend najaar haar eerste collectie zal voorstellen, en nu kondigt Atelier Jolie een eerste samenwerking aan.

Chloé is het eerste merk dat samenwerkt met Atelier Jolie

Chloé x Atelier Jolie, alleen al die woorden samen doet modeliefhebbers wereldwijd watertanden.

En waarom? Enerzijds omdat het Franse luxemerk een reeks succesvolle samenwerkingen achter de rug heeft dankzij de unieke visie van creatief directeur Gabriela Hearst, anderzijds intrigeert de start van Atelier Jolie natuurlijk.

We kunnen niet wachten om te zien waar Atelier Jolie mee zal afkomen. Op dit moment weten we nog niets over de visuele identiteit, maar een eerste samenwerking met Chloé belooft alvast veel goeds.

Angelina Jolie Chloé

Chloé x Atelier Jolie

In het persbericht over de samenwerking lezen we dat de twee labels een exclusieve ready-to-wear collectie voor vrouwen zullen uitbrengen. Die capsule zal focussen op tijdloze stukken en op items die geïnspireerd zijn op de persoonlijke stijl van de actrice.

Naast het modeaspect is het ook hun bedoeling om hun respectievelijke waarden te benadrukken.

Het resultaat? De stukken in de Chloé x Atelier Jolie collectie worden gemaakt van deadstock en andere ecologische stoffen, omdat beide merken zich inzetten op vlak van duurzaamheid.

Chloé x Atelier Jolie, een duurzame capsulecollectie

Sinds oktober 2021 heeft Chloé het B Corp duurzaamheidslabel, een bewijs van respect voor het milieu en transparantie met betrekking tot de materialen die worden gebruikt in de collecties.

Vandaag laat het luxemerk in een persbericht weten dat de capsule die is gemaakt met de kledinglijn van Angelina Jolie “het hoogste percentage materialen met een verminderde impact bevat dat ooit door een Chloé-collectie is bereikt”.

Ook Angelina Jolie laat weten dat het belangrijk voor haar is om samen te werken met “een van de eerste luxemerken die een B Corp label kreeg”.

Lees ook: Dit kan je zelf doen om een klein, maar impactvol verschil te maken voor het klimaat.

Ze voegt eraan toe: “Ik had het voorrecht om met Gabriela Hearst te mogen ontwerpen. Een hele eer en ik hoop dat alle vrouwen zich comfortabel en mooi zullen voelen in deze capsulecollectie. De opbrengst van deze samenwerking zal worden geïnvesteerd in stageplaatsen voor de kleermakers en ambachtslieden van Atelier Jolie.”

Wanneer de eerste kledingstukken te koop zullen zijn, is nog niet bekend.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.