Angèle draagt op maat gemaakte Chanel voor ‘Nonante-Cinq Tour’
©

Angèle draagt op maat gemaakte Chanel voor ‘Nonante-Cinq Tour’

Leestijd: 2 min

Onze eigenste Angèle begon zo juist met haar 'Nonante-Cinq Tour', genaamd naar haar tweede album dat uitkwam in december 2021. En die tour wordt stijlvol ingezet, want de Brusselse zangeres draagt voor de gelegenheid alleen maar outfits van Chanel die werden geïnspireerd door de collectie van het modehuis uit 1995.

/

Deze concertgarderobe bestaat uit een twaalftal looks in verschillende kleuren en materialen, een combinatie van tweed en pailletten, maar ook accessoires zoals laarzen en zonnebrillen. Angèle zal de op maat gemaakte outfits dragen tijdens haar tournee, die haar van de Zenith-arena’s in Frankrijk en de zomermuziekfestivals naar de La Défense Arena in Parijs zal brengen, alvorens eind december 2022 te eindigen in haar geboortestad Brussel. Ze zal haar tournee in april 2023 voortzetten in Canada.

Lees ook: Tech crush: de Motorola Edge 30 pro

Het is de eerste keer dat Virginie Viard, creatief directeur van Chanel, een speciale collectie maakt voor een artiest. Iets waar Angèle, ambassadrice van het modehuis, erg trots op is.

“Ik voel me ongelooflijk gelukkig. Er is iets zo menselijks aan haar, ik vergat bijna dat ik bij Chanel was tijdens het creatieve proces! En dat is wat het zo geweldig maakte. Het had me trouwens kunnen afremmen als ik er te veel over had nagedacht, en ik zou mezelf ongetwijfeld minder vrijheid hebben gegeven. Als ik met Virginie praat, heb ik het gevoel dat we elkaar kennen, dat we elkaar begrijpen. Ze heeft zo’n waardevolle persoonlijkheid. Ik wilde laten zien wat Virginie mij geeft en voor mij heeft gedaan: het was een echte samenwerking.”

/

Collectie 1995

Het idee werd voor het eerst besproken voor de eerste lockdown in 2020. “Toen we elkaar ontmoetten, hadden we meteen een klik. We deelden onze ervaringen, onze relatie tot kleding en mode. Ik vertelde haar dat het een kinderdroom was om samen te werken met haar aan dit project. Waarop zij onmiddellijk antwoordde: “Wanneer beginnen we?”‘, vertelt de zangeres.

Lees ook: Wij ontmoetten de echte Lady Grantham in Highclere Castle

“De festivaltournee is helaas niet doorgegaan vanwege de pandemie. Maar een paar maanden geleden, toen ik mijn album Nonante-cinq aan het opnemen was – een verwijzing naar mijn geboortejaar, 1995 – had ik de kans om de archieven van Chanel te bezoeken. Het was magisch, ik haastte me natuurlijk naar de collectie van 1995, en was geïnteresseerd om te zien wat er was gemaakt toen ik geboren werd, en het werd allemaal zo duidelijk. De collectie van 1995 heeft me echt geïnspireerd, het is consistent met mijn stijl, mijn verlangens rond het project, en ik begon met het dragen van deze collectie voor de album promo sinds december.”

De zangeres benadrukt de goede band met de modeontwerper. “Met Chanel samenwerken, voelt als werken met een familie. Dat is hoe ik hen zou omschrijven: een luxueus huis, uiteraard, maar een huis in de familiale zin van het woord. En het is deze band en de discussies over onze gemeenschappelijke wensen die de creatie van deze kostuums mogelijk maakten voor mijn tournee. Op het podium unieke modellen dragen, geïnspireerd door de jaren 90, ik had het me niet beter kunnen voorstellen.”

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.