All boobs welcome here: deze Belgische horecazaken zijn borstvoedingsvriendelijk
© Getty Images

All boobs welcome here: deze Belgische horecazaken zijn borstvoedingsvriendelijk

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Het femtechmerk Elvie zet zich in voor de normalisering van borstvoeden en kolven in het openbaar. Ze lanceerde eerder al een succesvolle borstvoedingsbank. Nu gaan ze nog een stap verder. Met Breast Places stickers en een online kaart moedigen ze horecazaken aan zich te profileren als borstvoedingsvriendelijk.

/

Een opvallende borststicker aan de deur of op het raam laat ouders weten in welke horecazaak ze zich in alle rust even kunnen installeren. Alle deelnemende zaken zijn ook online terug te vinden op de Breast Places kaart van Elvie. Zo kan er op voorhand uitgekeken worden naar een fijne tussenstop. Ideaal nu de zoektocht naar kerstcadeaus opnieuw van start gaat. Want volle borsten, hongerige kinderen of een vuile luier wachten niet tot je thuis bent.

Elvie

/

Brussel geeft het startschot

Als hoofdstad én gezellige smeltkroes van culturen neemt Brussel graag een voortrekkersrol in de campagne. Borstvoeding is universeel, verbindend en een natuurlijke handeling. Daarom vindt de stad het belangrijk om alle ouders daarin zoveel mogelijk te ondersteunen. De Brusselse horeca heeft het alvast goed begrepen. Al meer dan 50 zaken nemen deel.

“Borstvoeding geven in de publieke ruimte is een keuze, maar ook een recht. Als lokale overheidsinstantie is het dan ook onze missie om dit in goede omstandigheden mogelijk te maken. Daarom steunen wij graag dit initiatief.” ~Lydia Mutyebele Ngoi, Schepen van Huisvesting, Openbaar Patriomium en Gelijke kansen

In Brussel slaat Elvie de handen in elkaar met de lokale vzw Wheel of Care. “Ik ben trots op de voortrekkersrol die Brussel hierin inneemt en ik pronk graag met onze borstvoedingsvriendelijke hoofdstad,” zegt Flora Billiouw, oprichtster van Wheel of Care.

/

All boobs welcome here

Van huidskleur en grootte tot tepelharen en zwangerschapsstriemen. Iedere borst is uniek en van even onschatbare waarde. Om de diversiteit van een vrouwenlichaam te eren werd voor het Breast Places stickerontwerp niet gekozen voor één, maar wel drie verschillende borsten. Zo wil Elvie alle ouders ook aanmoedigen om fier te zijn op hun borstvoedingsavontuur.

Lees ook: Woman to watch: Celine Roelens

De handige QR-code op de sticker gidst je bovendien meteen naar de Breast Places kaart, waar je zicht krijgt op alle aangesloten plekjes.

Breast Places is al te vinden in Brussel, Gent, Brugge, Kortrijk, Knokke-Heist, Roeselare, Antwerpen, Hosselt, Doornik, La Louvière en Namen.

Lees ook: Waarom (partner)geweld tegen vrouwen en meisjes toenam tijdens de coronacrisis

Marie Claire Stagiaire De artikels van >