Achterkleinzoon Jules Destrooper lanceert eigen koffiebonen
©

Achterkleinzoon Jules Destrooper lanceert eigen koffiebonen

Leestijd: 1 min

Niet zomaar koffiebonen, maar wel superbonen! Wil dit zeggen dat onze lattes nu tot superfood mogen rekenen?

De kersverse Vlaamse startup Aktif – opgericht door Laurent Destrooper – besloot ons favoriete ochtenddrankje onder de loep te nemen om er een gezondere versie van te maken. Het resultaat is een koffie op basis van – hou je vast – superbonen, bonen die ons bakje troost aansterken met een flinke dosis antioxidanten. Om tot deze powerkoffie te komen, liet Aktif 183 laboanalyses uitvoeren. De analyses resulteerden in de creatie van twee koffiesoorten die 15 tot 35% meer antioxidanten bevatten dan gemiddeld.

aktif_superbonen_koffie

Pers

Antioxidanten?

Antioxidanten zijn essentiële vitaminen die gifstoffen afbreken, snelle veroudering voorkomen en de kans op gezondheidsproblemen indammen. In het menselijke lichaam strijden ze vooral tegen de vrije radicalen, de zogenaamde boosdoeners die gezonde cellen en lichaamsweefsel aantasten. Sigaretten, UV, alcohol en milieuverontreiniging verhogen de hoeveel vrije radicalen in het lichaam drastisch. Antioxidanten haal je ook uit voeding zoals broccoli, spinazie en andere bladgroenten, maar vanaf nu dus ook uit deze koffiebonen.  

Praktisch

Je kan kiezen tussen twee verschillende smaken: Ethiopië Sidamo Plus en Colombia Gourmet Special. Voorlopig zijn de bonen enkel nog online verkrijgbaar op Aktif.eu  . De smaken kosten tussen de € 13 en € 15,5 voor een pak van 500g. Hierbij gaat 10% van de opbrengsten naar goede doelen.

LEES OOK: 10 dingen die je nog niet wist over thee

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Health, Koffie, Lifestyle, Superfood.