7 simpele Halloween recepten die je gasten de stuipen op het lijf jagen
© The modern nonna

7 simpele Halloween recepten die je gasten de stuipen op het lijf jagen

Door Charlotte Deprez & Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Als er één seizoen zich leent tot urenlang kook- en bakplezier dan is het wel de herfst/winterperiode. Geen feestdag die er niet beter op wordt met een paar thematische, culinaire creaties. Laat je alvast inspireren door deze recepten die je meteen in de sfeer van Halloween brengen.

1. Afgehakte meloen vingers

Meloen met parmaham is een echte klassieker onder de aperitiefhapjes. Hij kan dan ook niet ontbreken op je Halloweenfeest, maar dan wel in een toepasselijk jasje.

Benodigdheden

Voor een tiental stuks

  • 1 galiameloen
  • 125 gram parmaham
  • Handje vol olijven

Bereiding

  1. Snij de meloen in repen. Zorg dat elke reep ongeveer even dik en lang is als een vinger.
  2. Wikkel de parmaham rond de stukken meloen.
  3. Halveer de olijven in de lengte.
  4. Plaats telkens op het bovenste deel van de meloen een olijf zodat die lijkt op een vingernagel.

2. Worstenbrood mummies

Deze worstenbroodjes zien eruit als mummies en zijn de perfect snack voor elk halloweenfeestje. Dit recept is ook ideaal om samen met de kids te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Snejana Andreeva (@themodernnonna)

Benodigdheden

Voor zes stuks

  • 250 gram Frankfurterworsten (één pot)
  • 250 gram croissantdeeg
  • Tandenstokers
  • Ketchup

Bereiding

  1. Rol het croissantdeeg uit en snij het in fijne repen.
  2. Neem de worstjes en dep ze stuk voor stuk af met keukenrol om het overtollig vocht te verwijderen.
  3. Wikkel de repen croissantdeeg rond de worst. Laat bovenaan een opening vrij voor het gezicht.
  4. Bak de mummies in een voorverwarmde oven voor 15 minuten op 180 graden.
  5. Gebruik een tandenstoker om gezichten in de worstjes te prikken.
  6. Vul de ogen en mond op met ketchup.
  7. Serveer de worstenbrood mummies met ketchup voor een extra bloederig effect.

3. Mozzarella skeletten

Met dit handige recept verander je mozzarellabolletjes makkelijk in griezelige figuurtjes. Ze zijn de ideale toevoeging aan een salade of gewoon op zichzelf als aperitiefhapje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alex Broussard (@bougiecajun)

Benodigdheden

Voor een tiental bolletjes

  • Een zakje mozzarellabolletjes
  • Een siliconen bakvorm of ijsblokjesvorm met doodshoofdmotief

Bereiding

  1. Duw elk mozzarellabolletje in een vakje van de siliconen vorm.
  2. Zet het geheel in de oven voor 8 minuten op 180 graden.
  3. Duw de bolletjes aan in de vorm en dep het overtollige vocht op met een stukje keukenpapier.
  4. Zet het geheel in de koelkast voor 30 minuten.
  5. Haal de skeletten uit de vorm.
  6. Voeg de doodshoofden toe aan een salade of serveer ze met prikkers op de aperitieftafel.

4. Spinnenweb cocktails

Wie dacht dat je favoriete cocktail enkel in de zomer gedronken kon worden zit ernaast. Met een beetje fantasie tover je een zomers drankje om tot een mysterieus Halloween-brouwsel.

Benodigdheden

Voor één cocktail

  • Handje vol marshmallows
  • Je favoriete cocktail
  • Een mooi cocktailglas

Bereiding

  1. Verwarm de marshmallows 30 seconden tot een minuut in de microgolfoven.
  2. Zorg ervoor dat ze niet te warm zijn en pak nu een deeltje van het mengsel met je handen vast.
  3. Gebruik je vingers om de marshmallows over het glas te draperen als een spinnenweb.
  4. Voeg nu je favoriete cocktail toe.

5. Gevulde griezelpaprika’s

Deze gevulde paprika’s zijn niet alleen een leuk voorgerecht, met de juiste sides kunnen ze ook dienen als volwaardige maaltijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Evelyn Turina (@evelynturina)

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 4 oranje paprika’s
  • 400 gram gehakt
  • 1 ui
  • Boter om te bakken
  • Peper
  • Zout
  • Een handje vol geraspte kaas

Bereiding

  1. Snij het bovenste deel van de paprika’s en hol ze uit.
  2. Snij gezichten in de zijkant van de paprika’s zoals je dat bij een Halloween-pompoen zou doen.
  3. Snipper de ui fijn.
  4. Verhit boter in de pan en bak de ui glazig.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het gaar.
  6. Doe het mengsel in de uitgeholde paprika’s.
  7. Strooi de gerapte kaas uit over de paprika’s.
  8. Doe het geheel voor 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  9. Om er een volwaardig gerecht van te maken voeg je nog pasta of rijst toe en overgiet je het geheel met tomatensaus.

6. Vleermuis koekjes

Dit lekkere dessertje is de ideale halloweentraktatie en bovendien super leuk om met de kids te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Snejana Andreeva (@themodernnonna)

Benodigdheden

Voor tien stuks

  • 10 Reese’s miniature cups of een ander klein koekje/cakeje
  • 10 Oreo koekjes
  • 50 gram glazuur

Bereiding

  1. Breek de Oreo koekjes middendoor.
  2. Doe een beetje glazuur op de Reese’s miniature cups. Kleef hier de twee helften Oreo op met de gebogen kanten naar elkaar toe zodat ze lijken op vleugels.
  3. Teken met glazuur twee ogen.

7. Heksenbezems

Mist je dessertentafel nog wat kleur? Geen nood. Deze heksenbezems bestaan in alle kleuren en zijn ook nog eens snel en makkelijk te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tinka | Fruits & Snacks (@tinka.video)

Benodigdheden

Voor tien stuks

  • 10 zoute stokjes
  • 10 repen zure mat

Bereiding

  1. Knip sneetjes over de gehele lengte van elke zure mat zodat je een borstel-effect krijgt.
  2. Rol elk stukje zure mat rond de zoute stok met de inkepingen naar het uiteinde van de stok toe. Druk de mat goed aan zodat hij blijft plakken aan de stok.
  3. Zet de bezems voor een 30 minuten in de diepvries, tot ze hard zijn geworden.

Lees ook: Deze vijf recepten tover je in minder dan 40 minuten op tafel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Aperitief, Diner, Halloween, Recept, Snack.