Tot vandaag bestond het assortiment IKEA balletjes uit Zweedse gehaktballen, kippenballetjes en plantaardige groenteballetjes. Vanaf maart kan je in alle winkels de vierde toevoeging aan het assortiment proeven. De zalm-kabeljauwballetjes zijn een volgende stap in een ruimer aanbod van gezonde en duurzame voedingsmiddelen bij de keten. Met de nieuwe smaak willen ze meer keuze aanbieden aan vegetariërs, flexitariërs en visliefhebbers.
7 ton balletjes
IKEA klanten verorberen elke week gemiddeld 424 000, ofwel 7 ton, balletjes! Zo’n hoeveelheid voedsel is uiteraard nooit zonder impact op het milieu. De nieuwe zalm-kabeljauwballetjes zijn om die reden gemaakt van ASC-gecertifieerde zalm en MSC-gecertifieerde kabeljouw. Verder worden de balletjes op smaak gebracht met zeewier en citroengras. Het resultaat? Een overheerlijk balletje die je meteen doet denken aan Scandinavië.
Op 9 maart vieren we International Meatball Day en daarom besloot IKEA om de hele maand maart aan hun favoriete gerecht te wijden. En dat is meteen ook het ideale moment om hun nieuwe variatie te introduceren aan het publiek. De hele maand lang zullen alle warme gerechten op de menukaart vervangen worden door de vier Ikea balletjes. De nieuwste variant met vissmaak zal bovendien vanaf 1 april ook te verkrijgen zijn in de Zweedse shops, zodat je ook thuis altijd van de balletjes kan genieten.