Foodies opgelet! Deze week kunnen gebruikers van de Uber Eats-app in Brussel en Antwerpen al hun favoriete Belgische gerechten thuis laten leveren. Speciaal voor La Table des Chefs kruipen vijf Belgische topchefs achter het fornuis om een eigen versie te maken van enkele traditionele gerechten. De deelnemende chefs kregen carte blanche om aan de slag te gaan met verse, lokale producten.
Op het menu
Je kan de hele week lang Belgische, iconische gerechten met een twist bestellen. Elk gerecht kost tussen de 14 en de 18 euro. Dit staat op het menu:
- Damien Bouchery – Bouchéry Brussel. Vegetarische balletjes in tomatensaus, op smaak gebracht met ijzerhard en basilicum.
- David Martin – La Paix Brussel. Tomatenschotel met Iberisch varkensvlees en Colonnata spek.
- Ugo Federico en Francesco Cury – Racines Brussel. Inktvis geroosterd met Belgisch Kriekbier.
- Alessio Sanchez – Sanzaru Brussel. Belgische tomaat-garnaal, maar dan op nikkei (Japans-Peruviaanse) ceviche-achtige wijze.
- Dennis Broecks – L’Epicerie du Cirque Antwerpen. Kip met appelmoes, met speciale toppings.
Naast deze Belgische topchefs nemen ook heel wat Franse koks deel aan La Table des Chefs. In totaal zullen 22 chefs hun favoriete Franse gerecht serveren. Deelnemers zijn onder andere Marc Veyrat, Julien Douboué en Michel Chabran.
Je kan deze traditionele gerechten voor La Table des Chefs nog bestellen van 17 tot 23 september via de Uber Eats-app.