5 overheerlijke brunch adresjes in Brussel
© Le Café du Sablon

5 overheerlijke brunch adresjes in Brussel

Door Nora Antonissen, Elise Van de Meulebroucke & Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Na een lange, soms stressvolle, week is er maar een ding dat je gegarandeerd kan opfleuren: een lekkere brunch met je beste vriendinnen. Snooz nog een paar keer op zondagmorgen en maak je dan klaar voor een stevige maaltijd in Brussel. De perfecte weekendbesteding om je klaar te stomen voor een gloednieuwe werkweek.

Een leuke eetgelegenheid vinden in Brussel is eigenlijk een koud kunstje. Onze hoofdstad bruist van de gezellige (eet)café’s en restaurants. Toch telt Brussel een paar verborgen parels wat brunch adressen betreft. Wij geven jou vijf hotspots waar je gezellig, maar vooral enorm lekker, kan brunchen.

La Fabrique en Ville

Deze unieke plek bevindt zich in de Brusselse vijfhoek en kan desondanks alleen maar omschreven worden als een oase van rust. Met het gezellige terras te midden van het Egmontpark en het minimalistische interieur is het dé plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Bij La Fabrique en Ville schuif je elk weekend tussen 10 uur en 15 uur 30 aan bij een heerlijke brunch. Je geniet er van bananenbrood, overnight chia en alle soorten eieren. Daarnaast bieden ze een reeks gezonde sapjes aan vol vitaminen. Kortom alles wat je maar wensen kan om de dag goed te beginnen. Wij reserveren alvast een tafeltje, jij ook?

Brunch Brussel

La Fabrique en Ville

Terras Egmontpark

La Fabrique en Ville

Adres: Waterloolaan 44, 1000 Brussel

Honest

Voor wie geen enkele brunch compleet is zonder de perfect gebrande koffie is Honest het ideale toevluchtsoord. In deze gezellige bar geniet je elke dag van een uitgebreide brunch onder het genot van een heerlijke koffie met bonen van hun eigen koffiemerk. De koffiebonen worden bij Honest extra traag geroosterd zodat de perfecte smakenbalans ontstaat. Ben je helemaal overtuigd, dan kan je er een zakje koffieblend op de kop tikken om het genot thuis verder te zetten.

Met een koffie alleen ben je natuurlijk nog niet voldaan. Daarom biedt Honest ook een uitgebreid gamma aan brunchgerechten. Zo vind je er de klassieke ontbijtversnapperingen zoals koffiekoeken, granola en pancakes met fruit. Maar je vindt er ook de iets gesofisticeerdere recepten als quinoasalade of hartige pancakes met spek en pecannoten.

brunch bar Brussel

Honest

koffie en croissant

Honest

Adres: Halvemaanstraat 34, 1190 Vorst

Crème

Crème is de crème de la crème wat brunchen betreft. Begeef je naar de charmante Rollebeekstraat, vlakbij de Grote Zavel, voor een gezellige ontbijt-, brunch-, of lunchpauze in een rustgevend en minimalistisch interieur. Onder de prachtige houten balken geniet je de hele dag door van de lekkerste ontbijtrecepten.

Een ding is zeker, bij crème zal je niet met honger huiswaarts keren. Op de uitgebreide menukaart vind je alles wat je kan wensen van toasts tot bowls en pancakes. En daar stopt het niet want ook de allerkleinsten worden verwend met een aangepast kindermenu, compleet met babyccino, pannenkoek en roerei. Op stap met de hond? Die mag gewoon mee binnen!

Brunch adres Brussel

Crème

Pancakes

Crème

Adres: Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel

Café Tiera

Nog even nazomeren op een gezellig terras met een lekkere brunch in het centrum van Brussel? Het kan bij Café Tiera. Het gezellige brunchcafé is al jaar en dag een vaste waarde in de Arteveldestraat, een rustige Brusselse straat die parallel loopt aan de drukkere Anspachlaan. Sinds een jaar heeft het café er ook een klein broertje bij op de Grote Markt. Kies je voor rust en kalmte of zoek je de drukte op in het kloppend hart van Brussel? De keuze is aan jou.

Op het uitgebreide menu vind je dan ook alles wat je brunch-hart maar kan wensen. Je bestelt er niet alleen elke mogelijke koffie- en matchavariant, maar ook een breed gamma aan versnaperingen. Zo vind je op de menukaart een uitgebreid aanbod aan alle soorten bagels, toasts en omeletten. Voor de zoetekauwen staan er ook pannenkoeken en wafels op het menu.

brunch

Café Tiera

Teras

Café Tiera

Adres: Arteveldestraat 53, 1000 Brussel en Grote Markt 37, 1000 Brussel

Le Café du Sablon

Bij Le Café du Sablon kan je gedurende de hele week terecht voor een heerlijke en vooral gezonde brunch in hartje Brussel. Bij frissere temperaturen kan je gezellig binnenzitten, maar als de mogelijkheid zich voordoet is het een absolute aanrader om buiten een plekje te veroveren. Het gezellige terras beschikt niet alleen over een set schattige roze tafels en stoelen, het kijkt ook uit op de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk.

Aan een assortiment toast, bagels en fluffy pancakes is er bij Café du Sablon zeker geen gebrek. Toch is hun absolute signature dish een van de gezonde bowls. De kleurrijke smoothiebowls voorzien je meteen van een goede portie vitaminen om de dag vol energie in te zetten.

uitzicht brunch adres Brussel

Le Café du Sablon

smoothiebowls

Le Café du Sablon

Adres: Regentschapsstraat 26, 1000 Brussel

Lees ook: Met deze tips wordt je juice detox een succes

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brunch, Brussel, Restaurant.