6 manieren om je haar te beschermen tegen chloor
© Unsplash

6 manieren om je haar te beschermen tegen chloor

Leestijd: 1 min

Na een dag aan het zwembad merk je het meteen: chloor doet dingen met je haar. Moet je het water daarom mijden en oververhit toekijken hoe anderen genieten van een verfrissende duik in het zwembad? Welnee.

Chloor houdt het zwembad schoon, maar verwijdert ook de natuurlijke oliën en het vocht uit je haar. Daardoor wordt het droog, broos en gaat het makkelijk klitten. Blondines kunnen door koper in het water ook merken dat hun haar groen uitslaat. De schade is echter makkelijk te voorkomen…

1. Steek je haar op

Een chignon, hoge knot, of het betere vlechtwerk: op een stylish manier je haar uit het water houden, is natuurlijk een voor de hand liggende oplossing. Inspiratie vind je hier.

/

2. Maak je haar nat

Haar is als een spons: het neemt op wat het kan. Zorg er dus voor dat wat het opneemt geen zwembadwater is. Doorweek je haar onder de douche voor je kopje onder gaat.

Lees ook: XXL-haar: wordt dit dé haartrend voor komende lente?

/

3. Smeer ze

Niet alleen op je huid, maar ook op je haar. Een voedende leave-in conditioner of kokosolie (de heilige beautygraal uit de keuken); als je iets op je haar smeert, creëer je een fysieke barrière tussen je haar en het zwembadwater. Afwerken met een SPF in spray voor je haar zorgt ervoor dat je haarkleur beschermd blijft tegen uv-straling.

/

4. Spoelen, spoelen, spoelen

Spring na je duik even onder de douche om het chloorwater weg te spoelen. Je haar, maar ook je huid, zal je dankbaar zijn.

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: het haarmasker

/

5. Gebruik aangepaste shampoo

Gekleurd haar heeft baat bij een specifieke shampoo. Gebleekt haar heeft vooral hydratatie nodig, dus sla de conditioner zeker niet over. Brunettes opteren voor een shampoo die glans en kleur geeft. Rood en koperkleurig haar verzorg je met een sulfaatvrije formule.

/

6. Ga voor een verzorgend masker

Na een dag aan het zwembad verdient je haar een verwenmoment. Geen masker bij de hand? Je conditioner een kwartier laten inwerken, heeft een gelijkaardig effect.

/

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Beauty, Chloor, Conditioner, Haarmasker, Haarverzorging, Kapsel, Kokosolie, Zwembad.