7 opsteekkapsels voor zonnige zomerdagen
© facebook.com/whowhatwear, © Zara.com

7 opsteekkapsels voor zonnige zomerdagen

Leestijd: 1 min

Niets zo vervelend als op een warme dag je lange haren als een tapijt in je nek en rug te voelen. Als je de standaardoplossingen (lees: chignon of paardenstaart) ook moe bent, dan hebben wij voor jou zeven ideeën om je opsteekkapsel een leuke twist te geven.

1. De boho-knot


Dit opsteekkapsel is perfect bij je luchtige maxi-jurk of op het strand. Draai de voorste plukken van je haar rond je vinger tot ze strak zitten en maak ze vast met een schuifspeldje. Bind de rest van je lokken samen in een nonchalante knot.

/

2. De hoge vlecht

Zomerse opsteekkapsels: hoge vlecht

Pull & Bear

Zet je scherpe gelaatstrekken in de verf met een strakke, hoge vlecht. Simpel maar doeltreffend.

/

3. Schuifspeldjes

Zomerse opsteekkapsels: zoals Kristen Stewart met schuifspeldjes

Shutterstock

Het kapsel van Kristen Stewart werd gecreëerd door celebrity haarstylist Adir Abergel, die bekendstaat om zijn complexe opsteekkapsels. Maak een diepe zijstreep in je net-uit-bed haar en ga aan de slag met je schuifspeldjes. Hoe rommeliger, hoe beter!

/

4. De paardenstaart 2.0

Zomerse opsteekkapsels: de paardenstaart zoals Jasmine van Aladdin

Zara

Elegant en helemaal kantoorproof: dit kapsel geeft niet alleen iets extra’s aan je doorsnee paardenstaart, maar houdt ook kroezend haar en gespleten punten in bedwang. Gebruik siliconen haarelastiekjes zodat alles op zijn plek blijft zitten.

/

5. De dubbele knot

Als je halflange lokken niet in een hoge knot passen en je een ongewild nektapijt geven, maak dan gewoon onderaan je nek een tweede knot. Het ideale edgy kapsel om je piercings te laten zien.

Lees ook: 10 x juwelen om je oorpiercing in stijl te faken

/

 6. Gevlochten knotjes

Deel je haar doormidden, draai twee lokken tot achterop je hoofd strak rond je vinger, weg van je gezicht, en pin ze vast. Vlecht de rest van je lengtes, maak er twee knotjes van en je bent klaar voor een festival of pool party.

Lees ook: De 8 mooiste beautylooks gespot op Coachella

/

7. De herwerkte chignon

Zomers opsteekkapsel: de herwerkte chignon van Emilio De La Morena

Deze zachte, nonchalante versie van de klassieke chignon staat bij bijna iedereen, voor elke gelegenheid. Maak met een haarelastiekje van je lokken een lus en draai vervolgens de lengtes errond. Maak vast met enkele schuifspeldjes. Een rommelige middenscheiding en wat losse plukjes die je gezicht omkaderen, maken het geheel minder netjes.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Opsteekkapsels, Zomerhaar.