XXL-haar: wordt dit dé haartrend voor komende lente?
© Launchmetrics Spotlight/MCB

XXL-haar: wordt dit dé haartrend voor komende lente?

Door Joy Pinto
Leestijd: 2 min

Buitensporig lange haarlokken duiken meer en meer op in Hollywood, van modeshows tot rode lopers. Wordt het de haartrend voor de lente?

/

Met een weelderige coupe en lange lokken toon je als vrouw aan de wereld: ik ga mee met de clichés, en daar hoef ik me niet voor te schamen. Net zoals het dragen van korte rokjes, hoge hakken en shocking pink. De boodschap is duidelijk: je kan je, net als Kim Kardashian, kleden als Barbie en toch één van de machtigste vrouwen ter wereld zijn.

In de campagne van de modegigant About You zijn de haren van topmodel Bella Hadid zo lang dat ze er bijna op stapt. Popsterren als Beyoncé en Nicki Minaj hebben een voorliefde voor pruiken en extensions. Ook de afroversie van de haarstijl komt tot laag aan de grond, te zien bij actrice Zendaya en model Malika Louback. Ook op de catwalks van Zimmermann en Versace zien we lang haar, in verfijnde en elegante versies, als een symbool van een nieuw gevonden vrijheid.

haartrend lente

About You

Lange lokken, de haartrend voor de lente?

Het geheim van coole XXL-lengtes? Draag ze niet als een gordijn. Damien Boissinot, artistiek directeur van het haarverzorgingsmerk René Furterer en vaste hairstylist van het label Zimmermann, legt uit: “Om met je lengten te pronken, breng je het haar bij de nek naar voren, terwijl je het haar bovenop naar achteren spreidt.”

Nu extensions steeds toegankelijker worden, is het dragen van extreme lengten niet langer voorbehouden aan beroemdheden. “Great Lengths en Balmain Hair hebben extensions, strip extensions en haarstukken van wel 90 centimeter lang. De haarstukken bestaan uit één stuk, dus ze zijn gemakkelijker en sneller te plaatsen dan meches die één per één moeten aangebracht worden, zonder het risico op beschadiging. De gekartelde rand maakt het mogelijk om de extensions dicht bij de hoofdhuid te plaatsen en zorgt ervoor dat ze perfect blenden in het natuurlijke haar”, zegt kapper Jérémy Gatard.

Lees ook: Een strakkere kaaklijn dankzij mewing, kan dat?

Met clip-in haarstrips schitter je vier tot zes weken met een lang kapsel, dat tien keer kan worden vernieuwd, op voorwaarde dat je zowel je nieuwe lokken als je echte haar goed verzorgt. De enige vereiste: een serieus budget, want naast een investering van zo’n 1000 euro voor het plaatsen van de extensions, moet je ook betalen voor de verwijdering en de terugplaatsing.

/

Pruiken

Een andere optie om je look te veranderen zonder de hulp van een professional: het dragen van een pruik. Dat kan immers haarbeschadiging voorkomen.

“Er zijn pruiken met vlechten die eruit zien als XXL-aanvullingen die de wortels niet overbelasten met het gewicht van de extensions”, weet Gatard.

Natuurlijke vlechten hebben minder spectaculaire afmetingen maar ook zij vergen serieus wat onderhoud: “Je moet ze zorgvuldig ontwarren, vlechten voor het slapen gaan, intens verzorgen en het haar beschermen tegen hitte voor het föhnen”, besluit Boissinot.

Kortom: niets is onmogelijk, maar het vraagt wel een heuse investering.

Lees ook: Wat is bakuchiol, de natuurlijke antiverouderingsstof die retinol in de schaduw zet?

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Haartrends.