Sterrenrestaurant Inter Scaldes in Zeeland: een culinair weekendje weg voor fijnproevers
© Inter Scaldes

Sterrenrestaurant Inter Scaldes in Zeeland: een culinair weekendje weg voor fijnproevers

Leestijd: 2 min

Na een uitgebreide renovatie en de overname door Pillows Hotels heropende het beroemde sterrenrestaurant Inter Scaldes in Kruiningen, Zeeland, nog geen jaar geleden opnieuw de deuren onder leiding van de gerenommeerde chef Jeroen Achtien en zijn echtgenote Sanne.

Inter Scaldes, wat “tussen de Scheldes” betekent, ligt prachtig in de uitgestrekte polders van Zeeland. De ligging tussen de Oosterschelde en Westerschelde heeft altijd een centrale rol gespeeld in de culinaire identiteit van het restaurant. Het echtpaar Achtien heeft dit erfgoed omarmd en geeft er een frisse draai aan. Chef Jeroen werkt met pure, lokale ingrediënten die de essentie van Zeeland vangen. Terwijl hij zijn liefde voor fermentatie gebruikt om verrassende smaken te creëren.

Beleving en verfijning

Bij Inter Scaldes draait het om meer dan eten. Het is een complete beleving, want je kan er overnachten in één van de 12 prachtige Pillows- suites. Gasten worden op een ontspannen manier ontvangen in de stijlvolle lounge. Waar ze kunnen genieten van een aperitief en live bereide amuses aan de amusebar. Vervolgens gaan ze op een culinaire reis door de keuken voor een persoonlijke ontmoeting met chef Jeroen voordat ze aan tafel schuiven voor lunch of diner. In de zaal wordt elke maaltijd een ervaring voor alle zintuigen.

Pillows Hotels heeft bij de renovatie van Inter Scaldes samengewerkt met interieurontwerper Paul Linse. Het nieuwe interieur weerspiegelt de elegante, ingetogen stijl van de Pillows Hotels. Met organische vormen en een glazen pui die de buitenwereld naar binnen haalt, is de ruimte een perfecte mix van luxe en comfort. De lange, golvende bank in het restaurant symboliseert de stromingen van de Scheldes en verbindt de gasten met de omgeving. Terwijl het uitzicht op de biologische kruidentuin de natuur letterlijk naar binnen brengt.

Inter Scaldes: van ambitieuze start tot sterrenglorie

Jeroen’s liefde voor koken begon al vroeg, en zijn carrière bracht hem naar de top van de culinaire wereld. Na zijn opleiding werkte hij acht jaar bij het driesterrenrestaurant De Librije, waar hij ook zijn vrouw Sanne ontmoette. Het avontuur bracht hen vervolgens naar Zwitserland, waar Jeroen in Hotel Vitznauerhof binnen zes maanden zijn eerste Michelinster behaalde. Zijn vernieuwende kookstijl leverde hem al snel een tweede ster op en lovende kritieken uit zowel lokale als internationale media. Na vijf succesvolle jaren in Zwitserland, keerden Jeroen en Sanne terug naar Nederland om Inter Scaldes nieuw leven in te blazen.

 Een verfijnde culinaire ervaring

Inter Scaldes serveert van donderdag tot en met zondag een vijf- of zevengangenmenu, waarin de seizoenen en het Zeeuwse landschap centraal staan. Chef Jeroen houdt van fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken, en combineert graag lokale ingrediënten, zoals verse vis, schaal- en schelpdieren, met opvallende combinaties van vlees en vis. De smaken zijn gedurfd en vernieuwend, en het hele culinaire avontuur kan worden samengevat in drie woorden: ontspan, verwonder en beleef. Voor degenen die het volledige Inter Scaldes-avontuur willen ervaren, zijn er 12 exclusieve Pillows-suites beschikbaar, waar gasten kunnen overnachten na een onvergetelijke maaltijd.

Praktische informatie

Adres: Inter Scaldes, Zandweg 2, 4416 NA Kruiningen, Nederland
Meer info vind je hier.

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Foodie, Luxehotel, Michelinster, Zeeland.