Recept: deze sushiballetjes zijn de ideale snack voor een picknick
© Unsplash

Recept: deze sushiballetjes zijn de ideale snack voor een picknick

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

Ben je nog op zoek naar een originele snack om mee uit te pakken op je eerstvolgende picknick, zoek dan niet verder. Dit recept voor sushiballetjes is zowel lekker als praktisch om mee te nemen.

Het picknick-seizoen breekt aan en dat kunnen we niet anders dan toejuichen. Het enige wat je nu nog te wachten staat is de perfecte snack voorzien. En daar is dit sushiballetjes recept perfect voor. Ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook makkelijk mee te nemen en hebben het grote voordeel dat je ze gewoon koud kan opeten.

Lees ook: Simpel en snel: zo pel je een granaatappel als een pro

/

Ingrediënten

  • 200 gram sushirijst
  • 1 vel gerookte zalm
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 avocado
  • scheutje rijstazijn
  • sesamzaadjes
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl sriracha saus
  • vershoudfolie

Bereiding

  1. Spoel de rijst een paar keer om tot het water niet meer troebel kleurt.
  2. Doe 300 ml water in een kookpot samen met de rijst en kook deze op een laag vuur gedurende 15 minuten.
  3. Laat de rijst afkoelen en meng er een scheutje rijstazijn onder.
  4. Snij de avocado, komkommer en zalm in kleine stukjes.
  5. Meng de mayonaise met de sriracha saus en meng deze met de zalm.
  6. Neem een vel vershoudfolie en spreid er een cirkelvormig vlak rijst over uit met een diameter van ongeveer 5 centimer.
  7. Leg een beetje komkommer, avocado en zalm op de rijst.
  8. Knijp de rijst tot een balletje door de hoeken van de vershoudfolie samen te brengen en het balletje aan te draaien met behulp van de vershoudfolie.
  9. Verwijder de vershoudfolie en bestrooi het balletje met sesamzaad
  10. Herhaal dit proces tot de ingrediënten op zijn.

Lees ook: Waarom Le Creuset een must-have is

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Picknick, Recept, Sushi.