/
Eiwitrijke vegan milkshake
Benodigdheden
- 250 ml kokosmelk
- 30 gram chocolade
- 1 banaan
- 1 eetlepel pindakaas
- 30 gram vanille proteïnepoeder
- 4 ijsblokken
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Doe de kokosmelk, chocolade, banaan, pindakaas en het vanillepoeder in een blender en meng tot een homogeen mengsel.
- Giet de milkshake in een glas en voeg er de ijsblokken aan toe.
Lees ook: 3x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf
/
Mueslirepen met chocoladestukjes
Ingrediënten (voor 6 stuks)
- 120 gram havermout
- 60 ml olie
- 60 ml water
- 60 gram honing
- Een scheutje citroensap
- 70 gram chocolade
- 70 gram noten
Bereiding
- Doe de chocolade in een vershoudzakje en maal het tot fijne stukjes door er met een lepel op te slaan.
- Meng de chocolade met de noten en de havermout.
- Meng de olie met het water, de honing en het citroensap, doe het mengsel in een pan en blijf roeren tot je een kleverig homogeen mengsel krijgt.
- Roer dit mengsel door het chocolademengsel en spreid het uit over een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
- Laat alles afkoelen op een frisse plaats.
- Snij het geheel in 6 gelijke delen, eet je niet alles in een keer op, bewaar de rest dan in de koelkast.
/
Suikervrije chocolademousse
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade
- 3 eieren
- 60 gram stevia
- 200 ml magere room
bereiding
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Scheidt de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Voeg de stevia geleidelijk aan de eiwitten toe en meng.
- Klop de eidooiers los en meng ze met de chocolade.
- Klop de room stijf.
- Meng de room eerst met het chocolademengsel en roer er dan de eiwitten onder.
- Verdeel de chocomousse over potjes en laat ze opstijven in de koelkast.
Lees ook: 3 superfood ontbijtrecepten met chiazaad