Recept: de favoriete cocktail van Marcelo Ballardin
©

Recept: de favoriete cocktail van Marcelo Ballardin

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Whisky Sour is één van de favoriete cocktails van chef Marcelo Ballardin en kan dus niet ontbreken in zijn restaurant Door73 én zijn nieuwe kookboek. De Gentse chef met roots in Brazilië frist de klassieker op met een friszure, fluwelen schuimlaag die de krachtige whiskysmaak verzacht.

/

Ingrediënten voor 4 cocktails:

5 cl krachtige whisky, heel licht geturfd

2 cl vanillesiroop
2 cl citroensap
3 druppels Angosturabitters citroenschuim

Vanillesiroop

500 ml water, 500 g suiker en 1 vanillestok

Suikersiroop

500 ml water en 500 g suiker

Citroenschuim

200 ml citroensap, 120 ml suikersiroop en 3 g aquafaba

Garnituur

zeste van citroen

/

Bereiding:

1. Voor de vanillesiroop:

Zet een pot op het vuur en breng daarin het water samen met de suiker aan de kook. Voeg hieraan een opengeritste vanillestok toe.

2. Voor de suikersiroop:

Zet een pot op het vuur en breng daarin het water samen met de suiker aan de kook.

3. Voor het citroenschuim:

Meng de ingrediënten voor het citroenschuim en klop ze op tot een stevig schuim.

Meng de whisky, de vanillesiroop, het citroensap en 3 druppels Angosturabitters in een glas gevuld met ijs.
Roer met een barlepel om af te koelen en te verdunnen.
Werk de cocktail af met een lepel van het opgeklopte citroenschuim en garneer met een zeste van citroen.

In het nieuwe kookboek Door73 verwelkomen chefs Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin de lezers in hun kosmopolitische keuken en presenteren ze 50 heerlijke cocktails, hapjes, hoofdgerechten en desserts.

Lees ook: Kerst 2023: de leukste cadeaus voor foodies

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Cocktail, Recept.