De fijnste rooftopbars in België om van de zon te genieten
© LAILA by Bokertov

De fijnste rooftopbars in België om van de zon te genieten

Leestijd: 2 min

Ah, de zomer. Zon, zee, strand en lekkere cocktails. Althans, zo zou het moeten zijn. Dit jaar zijn de weergoden iets minder lief geweest. Maar het tij keerde eindelijk deze week. Zin om van de zon te genieten met een uitzicht om 'U' tegen te zeggen? We sommen enkele fantastische rooftopbars op.

1. Jardin Rooftop in Brussel

‘Bruxelles ma belle’, zong Dick Annegarn zeemzoet over onze mooie hoofdstad en gelijk had hij. En hoe kan je die beter bewonderen dan vanuit de lucht? Jardin Rooftop verwent je met cocktails, aperitiefplanken en deuntjes van geweldige dj’s op de achtergrond.

Jardin Rooftop, Kiekenmarkt 7, 1000 Brussel. Dagelijks van 12u- tot 00u. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jardin Rooftop (@jardinrooftop)

/

2. LAILA by Boker Tov in Antwerpen

In een uniek kader genieten van het beste van de Midden-Oosterse keuken? Graag! Het kan op de gloednieuwe rooftopbar LAILA by Boker Tov in Antwerpen. Sinds eind 2020 baten Lori Dardikman en Tom Sas het succesvolle Boker Tov uit, met vestigingen op het Antwerpse Eilandje en aan Markgrave. Na de opening van de Boker Tov-restaurants, laten ze Antwerpen op een nieuwe manier van het bruisende Tel Aviv proeven.

LAILA by Boker Tov, Mechelsesteenweg 180, 2000 Antwerpen, 9de verdieping (rooftop). Zaterdag tot en met woensdag: privé-evenementen. Donderdag tot en met vrijdag: fine dining & dirty dancing.

Lees ook: Locals verklappen hun favoriete adressen aan de Italiaanse kust

/

3. Sky Lounge in Hasselt 

In het hoogste gebouw van Hasselt vind je het Radisson Blue Hotel met op het dak: de impressionante Sky Lounge. Wat mag je verwachten? Heerlijke cocktails gepaard met een magnifiek panoramisch zicht over de stad.

Sky Lounge, Torenplein 8, 3500 Hasselt. Dagelijks vanaf 17u. 

/

4. GASTON in Gent

Het zonnige dakterras van GASTON combineert het beste van twee werelden: strand met skyline. De gezellige strandstoeltjes en het petanqueveld bezorgen je dan weer in 1 2 3 een vakantiegevoel. Je kan bij GASTON terecht voor een heerlijk aperitief, maar ook voor een zalige lunch of dinner with a view op de Arteveldestad.

GASTON, Hurstweg 9, 9000 Gent. Elke dag van 12u tot 1u. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GASTON (@gaston_gent)

Lees ook: 5 x fijne openluchtzwembaden en -vijvers in België

/

5. Cultuurcafé On Top in Oostende

Een glas wijn aan de bar of een heerlijk stukje noordzeevis proeven? Dan ben je bij de pop-up rooftop Cultuurcafé On Top in Oostende aan het juiste adres. Tijdens de zomermaanden kan je genieten van culinaire toppers op het hoogste terras van Oostende.

Cultuurcafé On Top, H. Serruyslaan 18A, 8400 Oostende. Dagelijks vanaf 12u. Enkel open bij goed weer. 

/

6. Black Smoke in Antwerpen

Vleesliefhebbers zonder hoogtevrees moeten absoluut eens langsgaan op het rooftopterras van het Antwerpse barbecue-restaurant Black Smoke. Op het terras kan je genieten van heerlijke favorieten van uit het restaurant en fantastische cocktails. Smakelijk!

Black Smoke, Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen. Open bij mooi weer van woensdag tot zondag 15u tot 01u. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Black Smoke (@blacksmokeantwerpen)

Lees ook: Met Insta Travel fotografeer je de mooiste plekken in Europa

/

7. The Roof by 1040 in Brussel

Het Sofitel-restaurant, 1040, heeft zojuist zijn dakterras omgetoverd tot een prachtig terras op de zevende verdieping. Reden te meer om te gaan genieten van een cocktail of de keuken van chef-kok Jean-Philippe Watteyne. Van oesters tot garnaalkroketten, van streekbiertjes tot cocktails, er is voor ieder wat wils.
The Roof by 1040, Jourdanplein 1, 1040 Brussel. Op donderdag en vrijdag vanaf 17u, in het weekend vanaf 15u30.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Drinken, Food, Rooftop bar.