7 op de 10 Belgische vrouwen zou zichzelf mooier vinden met wittere tanden
© Imaxtree

7 op de 10 Belgische vrouwen zou zichzelf mooier vinden met wittere tanden

Leestijd: 1 min

Een stralende glimlach en witte tanden zijn een essentieel onderdeel van onze looks. Bijna 8 op de 10 Belgische vrouwen vindt witte tanden een belangrijk onderdeel van hun uiterlijk. Zo blijkt toch uit een onderzoek van Signal White Now.

Liever wittere tanden

Het is vast geen verrassing, maar veel mensen vinden witte tanden een belangrijk aspect van hun uiterlijk. Signal onderzocht hoe Belgische vrouwen tegenover de kleur van hun tanden staan. Wat blijkt? Lang niet iedereen is zeer tevreden over haar tanden.

Gemiddeld geven we een score van 6,3/10 aan onze tanden. 42% van de respondenten ergert zich aan de gele tint van hun tanden en zou liever wittere tanden hebben. Aan de kleur van onze tanden geven we gemiddeld maar een 5,9/10. Nochtans is de kleur van onze tanden niet onbelangrijk. Witte tanden worden sterk geassocieerd met een goede mondhygiëne en we geloven ook dat je met een stralend gebit meer indruk maakt bij een sollicitatiegesprek.

Whitening producten: schadelijk of niet?

Gelukkig bestaan er vandaag ook oplossingen om gele tanden aan te pakken. Bijna 4 op de 10 vrouwen maakt gebruik van whitening producten. Toch zijn er heel wat vooroordelen over de producten. Zo is 62% van de vrouwen ervan overtuigd dat whitening producten schadelijk zijn voor je tandglazuur. Stefaan Hanson, tandarts en lid van het Verbond der Vlaamse Tandartsen, verklaart dat er twee categorieën producten bestaan: “Enerzijds heb je de whitening producten die minder dan 0,1% peroxide bevatten, die niet gevaarlijk zijn voor het glazuur. Anderzijds heb je zogenaamde bleaching producten, die enkel door een tandarts mogen worden gebruikt.”

Het Signal White Now gamma behoort tot de eerste categorie producten en is dus niet schadelijk voor je tandglazuur. De producten zorgen onmiddellijk voor wittere tanden, dankzij een optische technologie met blauw licht. Net daarom is het effect ook maar tijdelijk, maar de producten zijn zo zacht dat ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Lees ook: 4 handige stappen om gekleurd haar langer gezonder te houdenJe tanden bleken met behulp van je smartphone? Het kan!GETEST: De Oral-B Genius 9000 elektrische tandenborstel van Braun.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Signal white now, Witte tanden.